Bahati Britanac glisiranjem uz obalu ozlijedio kupače i oštetio čamce

BAHATI Britanac, zapovjednik snažne motorne jahte koja plovi pod zastavom Maršalskih otoka, danas oko podneva je, glisirajući u neposrednoj blizini obale u Pašmanskom kanalu, izazvao valove koji su ozlijedili nekoliko kupača i oštetili brodice lokalnih stanovnika.

Kako je izvijestila zadarska policija, nešto iza 12 sati zabilježena je prijava da Pašmanskim kanalom u blizini obale juri motorna jahta nepoznatog vlasnika, koja je na površini mora stvorila visoke valove koji su na plaži u obližnjem Turnju oštetili nekoliko brodica i lakše ozlijedili četiri kupača.

U potragu za bjesomučnom jahtom odmah su krenuli brodovi zadarske pomorske policije i Lučke kapetanije. Oni su ispred gradske lučice u mjestu Foša zatekli motornu jahtu koja plovi pod zastavom Maršalskih otoka, kojom je upravljao 53-godišnji državljanin Velike Britanije. On je kažnjen zbog prekršaja iz Pomorskog zakonika.

Valovi koje je izazvao Britanac svojom jahtom prouzročili su padove, ogrebotine i ozljede četvero kupača, troje hrvatskih i jednog njemačkog državljanina, a utvrđena su i oštećenja na četiri brodice u vlasništvu lokalnih stanovnika koje su bile vezane uz turanjski mol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.