Bačić traži od HDZ-ovih odmetnika da povuku prijedlog o antifašističkom blagdanu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

NOVE probleme unutar HDZ-a stvorio je prijedlog Saborskog odbora za ratne veterane koji je predložio da se Dan antifašističke borbe više ne obilježava kao praznik. Naime, na čelu Odbora je utjecani HDZ-ov zastupnik Josip Đakić, koji je ujedno i predsjednik HVIDRA-e, a za njega su glasali i još neki zastupnici stranke.

"Nisu oni glasali protiv zakona vlade, nego amandmanom pokušavaju izmijeniti taj jedan dan", rekao je Bačić te je dodao da je HDZ na najvišim tijelima stranke prihvatio prijedlog Zakona o blagdanima i neradnim danima, među kojima je i Dan antifašističke borbe.

"To je praznik još od devedesetih i proizlazi iz Izvorišnih odredbi Ustava koje je rukom pisao doktor Franjo Tuđman", kazao je Bačić.

Na pitanje hoće li biti sankcija za neposlušne HDZ-ovce, Bačić je odgovorio: "Očekujem da će kolege povući amandman ili prihvatiti stajalište vlade da se amandman odbija. Imamo Predsjedništvo u petak i tvrdim da ćemo donijeti odluku o statusu svih onih koji ne bi podržavali ovakav zakon. Ipak, očekujem da će svi ipak podržati stav i vlade i HDZ-a", rekao je Bačić u RTL-u Danas

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.