Avenati mora platiti 100.000 kuna za uzdržavanje sina, a nije ni znao gdje je

Screenshot: Youtube/Facebook

PRESUDOM Općinskog suda u Splitu Alessandro Avenati mora platiti oko 100 tisuća kuna za uzdržavanje sina Cesarea tijekom sedam godina, kada je dječak živio s majkom Ninom Kuluz.

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, Avenati mora za svaki mjesec od kada sin nije bio s njim platiti 1000 kuna plus kamate, a radi se o periodu od travnja 2011. godine do lipnja 2018. godine za koji je sud prihvatio tužbeni zahtjev. Avenati presudom mora uplatiti 87 tisuća kuna plus kamate na bankovni račun Cesarea, koji danas i živi s njim te nad kojim Avenati ima potpuno skrbništvo. Slobodna Dalmacija piše kako Avenati mora platiti za uzdržavanje sina i za period kada nije imao pojma gdje se sin nalazi i kako uopće doći do njega.

Devetogodišnji Cesare Avenati u rujnu 2018. godine krenuo je u treći razred osnovne škole. Uz psihologa i prevoditelja koji od lipnja, kada je dječak otišao s ocem Alessandrom Avenatijem u državu rođenja, prate njegovu prilagodbu na novi život, potpora mu je obitelj s očeve strane te majka Nina Kuluz koju viđa svakodnevno sat vremena.

Krenuo u školu

Upisan je u Institut za opće obrazovanje i povijest u Moncalieriju, mjestu pokraj Torina, koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove te osnovne i srednje škole. Tjedno se u školi boravi 40 sati od ponedjeljka do petka, što znači osam sati dnevno, u koje su osim nastave uključeni i obroci u školskom restoranu te vrijeme koje djeca provode izvan učionica u zajedničkim aktivnostima.

Do početka škole Cesare je provodio vrijeme upoznavajući oca, od kojeg je bio odvojen šest godina, prve četiri potpuno te dvije uz povremene susrete u Splitu. Osim oca, s dječakom je i baka s očeve strane. Prvo vrijeme dosta su vremena provodili u Torinu s obitelji Alessandrove sestre, Cesareove tete, koja ima dva sina od 14 i 17 godina.

Postupak nad Ninom Kuluz za oduzimanje djeteta na splitskom Općinskom sudu i dalje je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.