Austrija usvaja poseban zakon za odvraćanje migranata iz Afganistana

Foto: Hina

U AUSTRIJI je danas predložen poseban zakon za odvraćanje migranata iz Afganistana koji imaju značajan udio u izbjegličkom valu prema Europi, javlja Reuters.

Zakon će Afganistance prisiliti da na ujedinjenje s obitelji čekaju tri, umjesto dosadašnjih godinu dana. Oni će također morati dokazati da imaju nezavisan izvor prihoda, zdravstveno osiguranje i stan.

"Ovo je politička odluka, stroža pravila o ponovnom ujedinjenju s obitelji se uglavnom dotiču Afganistanaca," rekla je ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner za ORF radio. "Za nas je ovdje važno da stvorimo jasna pravila i, dakako, Austriju učinimo manje privlačnom".

Zakon bi trebao biti usvojen po hitnom postupku i primijenjen do sredine studenog, a pravila neće vrijediti za političke tražitelje azila poput izbjeglica iz Sirije.

Austrija je u prvih osam mjeseci ove godine primila 46,000 zahtjeva za azil, od kojih su gotovo 10,500 zatražili Afganistanci. Riječ je o drugoj po veličini skupini nakon Sirijaca koji su predali 13,000 zahtjeva.

Njemački ministar unutarnjih poslova je od Afganistanaca nedavno zatražio da ostanu kod kuće i pomognu izgraditi svoju zemlju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.