Atlantic Grupa podnosi tužbu jer ne želi platiti razliku, a dionice su plaćali samo 7,70 kn!



ATLANTIC GRUPA je danas putem Zagrebačke burze priopćila kako je primila oba rješenja Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga. Prema prvom rješenju se obustavlja postupak odobrenja ponude za preuzimanje društva Kalničke vode Bio natura a prema drugom tvrtki se nalaže da u roku od 90 dana osobama (malim dioničarima) koje su na dan 23. prosinca bile u vlasništvu dionica Kalničkih voda isplati iznos od 89,32 kn po svakoj ubilježenoj dionici.

"Uprava Atlantic Grupe d.d. će vezano za navedene odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga d.d. iskoristiti zakonska pravna sredstva, odnosno pravo tužbe Upravnom sudu, te zahtjev za odgodu izvršenja do pravomoćne presude Upravnog suda.", priopćila je Tedeschijeva Atlantic Grupa koja dodaje kako bi izvršenje Hanfine odluke značilo da Atlantic Grupa d.d. manjinskim dioničarima društva Kalničkih voda mora dodatno isplatiti iznos od 7,6 milijuna kuna.

Nekim dioničarima dao 89,32 kune po dionici, nekima samo 7,70 kuna


Podsjetimo, Hanfa je ustanovila kako je Tedeschi preko svoje tvrtke Cedevita postigao nagodbu s dijelom dioničara Kalničkih voda i isplatio im 89,32 kuna po dionici, dok su ostali dobili samo 7,70 kuna.

Višu cijenu za dionicu dobilo je 35 dioničara koji su podnijeli žalbu Trgovačkom sudu, a isplaćena im je početkom siječnja ove godine.

Kako je pokušaj da dijelu dioničara isplati nižu cijenu protuzakonit, HANFA je presudila da Tedeschi sad svima mora isplatiti istu cijenu za dionicu Kalničkih voda, onu koju su dobili dioničari što su se žalili Trgovačkom sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.