Asanoviću opet pet godina zatvora za brutalno razbojništvo u Neoriću

Screenshot: Google Maps/Street View

ANTE ASANOVIĆ ponovno je osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog razbojništva nad susjedom u Neoriću kojeg je umalo ubio za dvije tisuće kuna. Asanoviću je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti, a sudac Slavko Lozina izrekao mu je i zabranu prilaska oštećenom na manje od 100 metara, i to na razdoblje od šest godina. Računao je da makar ostane jedna nakon što Asanović odsluži kaznu.

Za razbojništvo i osobito tešku ozljedu Asanović je osuđen na po tri godine zatvora, a opozvane su mu i dvije uvjetne za krađe. Na kraju prvog suđenja Asanović je osuđen na istovjetnu kaznu, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i naložio novo suđenje.

Prepoznao mu glas dok se derao: "Daj pare"

Sudac Slavko Lozina i privatno je obavio neke stvari. Izučavao je, recimo, koliko se izmjeni glas pod tekstilom ili ručnikom. To zato jer je Asanović upao susjedu maskiran, a on ga je prepoznao po glasu dok se derao: "Daj pare". Lozina je ustanovio da bi bez dvojbe prepoznao glas unatoč tekstilu, odnosno, pokrivalu kojim se Asanović maskirao.

Susjeda je davio metalnom polugom, gušio metlom koju mu je stavio u usta. Na raspravi oštećeni nije bio toliko siguran da bi se radilo o Asanoviću, no Lozina smatra da je razumljivo da čovjek ne želi neugodnosti nakon jednog takvog iskustva. Asanovićevu obranu odbacio je kao neuvjerljivu. Nije mu jasno kako se može sjetiti svega što je radio tog dana. Stric i majka okrivljenog pokušali su mu dati alibi pričom kako je radio u polju pa se izgrebao po dračama. Lozinu nisu uvjerili. Ozljede na Asanoviću potječu od žrtve koja se branila, zaključio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.