Sutkinja ljuta jer je slučaj zlostavljane djevojčice izašao u javnost, a ne na monstruma koji je počinio zločin

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

I DOK se svi redom zgražaju na gnjusan i odvratan zločin koji se dogodio u okolici Bjelovara gdje je dvogodišnja djevojčica silovana i primljena s teškim ozljedama koje su liječnike ostavile u šoku, sutkinja bjelovarskog suda ljuta je pak na medije.

Naime, sutkinju Dajanu Barberić Valentić kontaktirali smo budući da je ispitala osumnjičenog očuha koji se tereti za ovakav strašan zločin, a ona je pri tom pokazala visoku razinu nezadovoljstva činjenicom da je radi toga zovemo.

"To je tajan postupak, u interesu zaštite djeteta, o tome ne bi trebali pisati, a vi sami procijenite je li to za objavljivanje ili nije. Ovo kako je objavljeno u našem lokalnom listu pa ja sam zgrožena, ne znam što bi rekla.

Ne bi trebalo to uopće objavljivati jer je to zaštita interesa djeteta, tu je trebala reagirati pravobraniteljica za djecu i svi se dići na noge jer nema smisla što se tako objavljuje", kazala je Dajana Barberić Valentić.

I dok smo ostali zatečeni činjenicom da je sutkinju najviše od svega pogodilo to što je slučaj izašao u javnost, rekli smo joj kako je daleko najgore od svega upravo ono što je djevojčica proživjela, na što je ona započela, s "da, ali ipak dijete može biti obilježeno, ne samo što joj se ovo desilo, nego i zbog ovog što se o tome piše, umjesto da se sve odvilo bez novinarskog cirkusa".

Dodajmo i kako je identitet djevojčice zaštićen jer nismo objavljivali nikakva imena iz ovog strašnog zločina.


Pijan ubio policajca, sutkinja nije zatražila privođenje

Podsjetimo i kako je spomenuta sutkinja, koju nije toliko pogodila činjenica da je djevojčica zlostavljana, već da je o tome javnost doznala, ujedno poznata javnosti i otprije.

Naime, istražna sutkinja u Bjelovaru Dajana Barberić Valentić u srpnju 2010. odbila je da joj policija privede Sinišu K. koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Zlatko Benija (41).

Sutkinja je tada izjavila kako nije bilo nikakvih razloga za pritvor, pa time ni za zadržavanje. Novinarima je tada na pitanje kako zna da nema razloga za pritvor i zadržavanje ako ga nije ispitala, kazala kako bi se zbog prometne nesreće vratila na posao jedino u slučaju da je riječ o krivcu koji je već uzrokovao više teških nesreća ili da ima jako puno mrtvih.

Djevojci prijetio smrću, sutkinja ga pustila na slobodu

Međutim kasnije se ispostavilo kako je Siniša K. skrivio već pet nesreća u posljednjih nekoliko godina, a ovo je bila treća koju je prouzročio pod utjecajem alkohola, dok je drugima dvjema uzrok bila brzina.

Sutkinja Barberić-Valentić je prije nekoliko tjedana ponovno dospjela u javnost kad se dogodila tragedija u kojoj je Vlado B. iz Križevaca teško ranio svoju djevojku, a potom počinio samoubojstvo.

Svojoj djevojci je već i ranije prijetio smrću na što mu je sutkinja Barberić-Valentić dala zabranu prilaska djevojci na sto metara i samo dva dana je proveo u pritvoru.

Sutkinja je tada medijima rekla kako je njena odluka bila ispravna te da ne mogu svi sakriti u istražni zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.