Anti Boljatu 12 godina zatvora za brutalnu egzekuciju zeta Ivice Dugandžića

ANTE BOLJAT osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 12 godina zatvora za brutalno ubojstvo zeta Ivice Dugandžića. Na prvi dan 2009. godine ustrijelio ga je pijan (1,9 promila) iz puške M-48 hicem u prsa, a potom ga dokrajčio ispalivši mu metak u glavu! Krhotine su lakše ozlijedile Ivičinu majku Anu i Antinu kćer Marijanu. Za to je osuđen na deset mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od 12 i pol godina.

Okrivljeni presudu saslušao bez emocija

Boljat je presudu popratio bez emocija, a tihi su bili i članovi njegove obitelji, supruga i dvojica sinova. Zeta je ubio tijekom prepirke u njihovoj kući u Vučevici. Ivica je ošamario Marijanu, koja je imala problema sa alkoholom. Skočio je Ante, udario Ivicu šakom u glavu. Ovaj je pobjegao prema automobilu u kojem ga je čekala majka. Ante ga je sustigao i opalio hitac iz puške sa udaljenosti od dva metra. Kad je pao, dokrajčio ga je. Prislonio mu je cijev puške na glavu i okinuo. Ivici je raznio glavu, prosuo mozak! "Eto ti sad na, gade" poentirao je Ante na kraju. 

Ukopao ga drugi hitac

Na suđenju je Boljat zaboravio kako je ispucao drugi hitac. Pomračio mu se um, pokušao se izvući. Obrana je tražila ubojstvo na mah, no sudac Damir Romac otklonio je tu mogućnost. "U tom trenutku nije bilo napada, ciljali ste u prsa i glavu, vitalne dijelove tijela..." obrazložio je Romac presudu.

Boljata je ukopao drugi hitac, jer radilo se o pravoj egzekuciji. Cijeli prizor odvio se pred njegovom majkom, koju je Ante gurnuo nogom dok je pridržavala teško ranjenog sina, i to da bi mu na kraju mogao presuditi hicem u glavu!

Do svoje 63. godine Ante Boljat nije napravio nijedno kazneno djelo, sad mora na 12 i po godina robije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.