Amerikanac koji je preživio 11. rujna poginuo je u terorističkom napadu u Keniji

Foto: Facebook

AMERIČKI biznismen koji je preživio teroristički napad na Svjetski trgovački centar (WTC) 11. rujna 2001. godine ubraja se u 21 žrtvu koju su ubili militanti u kenijskom glavnom gradu Nairobiju, javlja CNN.

Jason Spindler, osnivač i izvršni direktor tvrtke I-Dev International sa sjedištem u glavnom gradu Kenije, ubijen je u utorak u napadu, izjavila je njegova majka za NBC.

Prije nego što je osnovao vlastitu tvrtku radio je u Svjetskom trgovačkom centru u New Yorku, rekla je majka Sarah Spindler.

U jutro 11. rujna, kada je zrakoplov udario u tornjeve, kasnio je na posao. Izlazio je iz podzemne željeznice kada se srušio prvi neboder.

"Svima nam toliko nedostaje“

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a potvrdilo je da je jedan Amerikanac poginuo tijekom oružanog  napada u Keniji, ali nije iznijelo dodatne pojedinosti, javlja BBC.

Somalijska militantna skupina al-Šabab preuzela je odgovornost za napad.

"Svima nam toliko nedostaje“, rekla je Sarah Spindler.

"Stvarno je tužno da zbog terorizma više na svijetu nema jedne tako sjajne mlade osobe. Htio je napraviti nešto pozitivno na poslovnom tržištu zemlje trećeg svijeta“, dodala je.

Svi su ga voljeli

Obitelj i prijatelji odali su počast Jasonu Spindleru na društvenim mrežama.

"Ti si bio i uvijek ćeš biti nevjerojatan sin, brat i stric", napisao je jedan član obitelji na Facebooku.

"Jason Spindler bio je jedan od onih rijetkih muškaraca kojeg su zavoljeli svi koje je upoznao, i u Keniji i diljem cijelog svijeta", napisao je njegov prijatelj Chris Schroeder na Twitteru.

"Izabrao je život nade i uključenosti u ono što se zbiva oko njega. Zahvalan sam što sam ga poznavao i što sam puno od njega naučio", dodao je.

Američki veleposlanik u Keniji Bob Godec pohvalio je kenijske sigurnosne službe za njihovu "brzinu i hrabrost pri  okončavanju terorističkog napada 15. siječnja u hotelskom kompleksu Dusit2D u Nairobiju".

"S velikom tugom potvrđujemo da je jedan američki državljanin ubijen. Nudimo svu potporu obitelji žrtve i svim drugim američkim građanima na koje je utjecao ovaj stravičan događaj", kazao je.

Služio u mirovnim snagama

Prema informacijama koje se nalaze na internetskoj stranici njegove kompanije, Jason Spindler služio je u mirovnim snagama SAD-a u Peruu i radio je kao investicijski bankar.

Diplomirao je na sveučilištu u Teksasu, a doktorirao pravo na sveučilištu u New Yorku.

Među ostalim imenovanim žrtvama treorističkog napada su britanski državljanin Luke Potter i Kenijci James Oduor, Abdalla Dahir i Feisal Ahmed.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.