Američki mladići nasmrt izboli policajca u Italiji, jedan plakao na ispitivanju

Facebook: Mario Cerciello Rega

AMERIČKI tinejdžer optužen za ubojstvo talijanskog policajca počeo je plakati kad mu je rečeno da je ovaj umro od ozljeda zadobivenih nožem, dok je njegov kolega u zločinu ostao bez riječi od šoka, javlja Reuters.

Devetnaestogodišnji Finnegan Lee Elder optužen je za ubojstvo policajca u centru Rima koje je počinio nožem dugim 18 cm. Zločin je šokirao talijansku javnost zbog motiva ubojstva i metoda ispitivanja.

Dvoje Amerikanaca uhićeni prošle subote

Elder i njegov kolega student, 18-godišnji Gabriel Christian Natale-Hjorth, uhićeni su prošle subote pod sumnjom da su ubili 35-godišnjeg Marija Cerciella Regu nakon što se policija umiješala u svađu oko nabavke droge.

Iz policije su izjavili kako je Elder u ranim jutarnjim satima u petak napao Cerciellu Regu koji je bio nenaoružan i u civilnoj odjeći dok ih je pokušavao uhititi jer je sumnjao da su ukrali ruksak.

Policajac i još jedan službenik kojeg je tijekom napada navodno ozlijedio Natale-Hjorta, pozvani su na mjesto događaja, nakon što je dvojac navodno ukrao ruksak od dilera droge, za kojeg su optuženi mislili da ih je pokrao, rekao je šef talijanske policije Francesco Gargaro.

Tužiteljica Nunzia D’Elia izjavio je kako Natale-Hjorth, kad je čuo da je policajac mrtav, nije mogao vjerovati te je govorio: "Stvarno je mrtav? Mrtav, mrtav?”.

Optuženi Amerikanci tvrde da nisu znali da je ubijeni Cerciello Rega policajac

Amerikanci su rekli sucu kako nisu bili svjesni da je Cerciello Rega policajac. No šef policije Gargaro izjavio je kako su se on i njegov kolega predstavili kao policajci prije nego što ih je dvojac napao.

Policija je započela istragu i o tome kako su osumnjičenici ispitani nakon što se pojavila fotografija na kojoj se vidi Natale-Hjort kako sjedi s povezom preko očiju i lisicama na rukama iza leđa u pritvoru.

Amerikanci najvjerojatnije bili pod utjecajem droge ili alkohola

Natale-Hjorth i Elder, obojica iz San Francisca, najvjerojatnije su bili pod utjecajem droge ili alkohola kada su uhićeni ove subote, no policija je procijenila kako su sposobni za ispitivanje.

Francesco Codini, odvjetnik iz Italije koji zastupa Eldera, rekao je za New York Times kako su dvojica osumnjičenih odlučili braniti se šutnjom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.