Američki milijarderi Buffet i Gates pozvali "kolege po novcu" da više daruju siromašnima

VODEĆI američki milijarderi Warren Buffet i Bill Gates pozvali su najveće bogataše u SAD-u na veće milosrđe prema siromašnima i potrebitima i značajnija odvajanja od svojih prebogatih bankovnih računa za humanitarne programe i projekte.

Buffet i Gates su posljednjih godinu dana održali niz karitativnih večera na kojima su bogate Amerikance pozvali da se javno obvežu da će u ovim kriznim vremenima polovinu svojega bogatstva darovati siromašnima. Prema informacijama koje stižu od  njihovih glasnogovornika i predstavnika, navodno su poziv prihvatila četvorica milijardera: građevinski poduzetnik Eli Broad, ulagač John Doerr, medijski magnat Gerry Lenfest i bivši predsjednik uprave tvrtke Cisco Systems John Morgridge.

Njima će se pridružiti i utemeljitelj i vlasnik kompanije SalesForc.com Marc Benioff, koji je najavio kako planira darovati 100 milijuna dolara dječjoj bolnici u izgradnji u Kaliforniji. Uz njega, davanje polovine ili čak više od ukupne polovine svojega bogatstva najavili su i David Rockefeller, George Soros i Gerry Lenfest. Jedan od najuglednijih ljudi u SAD-u i čelnik "klana Rockefellerovih", jedne od najutjecajnijih obitelji u zemlji, David Rockefeller najavio je da će nakon svoje smrti donirati milijardu dolara u humanitarne svrhe, prije svega Muzeju moderne umjetnosti, Sveučilištu Rockefeller, Sveučilištu Harvard i Fondaciji Braća Rockefeller.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.