VIDEO Američka tajna služba pred bankrotom: Trump i njegova djeca potrošili sredstva na putovanja

Screenshot: YouTube
 
USA Today objavio je u ponedjeljak da je Američka tajna služba pred bankrotom zbog brojnih putovanja predsjednika Donalda Trumpa i njegove djece.
 
Tajna služba više ne može plaćati stotine agenata koje su potrebne za zaštitu predsjednika i njegove obitelji, osobito zbog čestih posjeta njegovim imanjima uz obalu. Direktor agencije Randolph "Tex" Alles je u razgovoru za USA Today izjavio da je više od 1000 agenata već sada doseglo broj prekovremenih sati koji su trebali ostvariti kroz cijelu godinu.
 
 
Trump je skoro svakog vikenda posjećivao svoja imanja u Floridi, New Jerseyju i Virginiji, a njegova djeca su odlazila na poslovna putovanja u inozemstvo. Alles je izjavio: "Predsjednik ima veliku obitelj, a naša zakonska odgovornost je da ih štitimo. Ja to ne mogu promijeniti, nemam tu ovlast".
 
Najviše štićenika u Bijeloj kući u povijesti
 
Dodao je da Američka tajna služba trenutno ima najviše štićenika u Bijeloj kući u povijesti. Pod zaštitom je 42 ljudi, a taj broj uključuje 18 članova Trumpove obitelji. Broj zaštićenih se od Obamine administracije povećao za čak 31 osobu.
 
Glasnogovornica demokrata Elijaha Cummingsa Jennifer Werner je izjavila: "Ne možemo očekivati da će Tajna služba regrutirati i zadržati najbolje od najboljih ako im neće platiti za povećan broj prekovremenih sati".
 
Tajna služba je samo na najam vozila za Trumpove golf terene potrošila 60 000 dolara, a na poslovnom putu Erica Trumpa u Urugvaj su potrošili skoro 100 000 dolara samo na hotelske sobe. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.