Alex Jones mora platiti 965 milijuna dolara žrtvama svojih laži o masakru u školi

Screenshot: InfoWars

TEORETIČAR zavjere Alex Jones treba platiti 965 milijuna dolara odštete zbog laži da je masovna pucnjava u osnovnoj školi Sandy Hook bila inscenirana, odlučila je porota na sudu u Connecticutu, javlja AP.  Radi se o drugoj velikoj presudi protiv voditelja Infowarsa zbog promoviranja laži da se masakr 2012. nije dogodio. 

>> Teoretičar zavjere tvrdio da je masakr u školi lažan. Mora platiti 45 milijuna dolara

Svjedočeći tijekom suđenja, Jones je priznao da je pogriješio u vezi s pucnjavom u školi Sandy Hook. "Pucnjava se dogodila", rekao je. Podsjetimo, 12 djece i 6 odraslih ljudi ubijeno je u masovnoj pucnjavi u školi Sandy Hook. Suđenje je održano na sudu u Waterburyju, oko 32 kilometra od Newtona, gdje se masakr dogodio.

Pokušao se distancirati od teorija zavjere

Tužba je optužila matičnu tvrtku Jonesa i InfoWarsa, Free Speech Systems, da je koristila masovna ubojstva kako bi izgradila svoju publiku i zaradila milijune dolara. Jones se tijekom svjedočenja na suđenju nastojao distancirati od teorija zavjere, ispričao se roditeljima i priznao da je Sandy Hook "sto posto stvaran".

Napadač u školi Sandy Hook, Adam Lanza, pucao je iz puške Remington Bushmaster za vrijeme masakra, koji je završio kada se ubio uz zvuk policijskih sirena koje su se približavale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.