Alen Klabot ponovno imenovan načelnikom Policijske uprave istarske

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

DOSADAŠNJI šef istarske policije Alen Klabot ponovno je imenovan načelnikom Policijske uprave istarske, a rješenje o imenovanju u srijedu mu je uručio načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić, izvijestila je istarska policija. 

Klabot je imenovan na dužnost nakon provedenog internog oglasa za imenovanje rukovodećih policijskih službenika u MUP-u. 

"'Imate puno povjerenje i potporu Ravnateljstva policije u svom radu te se nadam da ćete opravdati i očekivanja građana te jedinica lokalne i područne samouprave po pitanju suradnje i zaštite njihovih interesa'', rekao je Radnić. Dodao je da je Istra vodeća turistička regija te je stoga sigurnost građana i turista prioritet rada policije.

''Istarska županija je, kao i cijela Hrvatska, sigurna destinacija i takva treba i ostati. Gradite odnos povjerenje s građanima jer tako ćemo povećati i sigurnost'', poručio je Radnić dodavši da trebaju raditi i na poboljšanju ugleda policije u javnosti.

Klabot je diplomirani kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1988. kao policajac u Jedinici za posebne namjene. U svom dugogodišnjem radnom stažu najviše vremena proveo u Antiterorističkoj jedinici Lučko, u kojoj je obavljao različite funkcije, a čak 11 godina bio je zapovjednik jedinice, sve do 2015. nakon čega je bio zamjenik zapovjednika specijalne policije MUP-a.

Od 2017. bio je načelnik istarske policije, a 2019. privremeno je raspoređen za zapovjednika Zapovjedništva specijalne policije, s kojeg se u svibnju ove godine vratio u Policijsku upravu istarsku.

Načelnik Klabot je naglasio da će mu jedna od prvih aktivnosti biti rad na povećanju kadrovske popunjenosti i poboljšanju statusa policijskih službenika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.