Air Franceov zrakoplov u Kongu krilom "zaderao" po zgradi

AIR FRANCEOV Airbus A330 je prilikom slijetanja u glavni grad Konga, Brazzaville, desnim krilom zakvačio jednu od aerodromskih zgrada. Nakon nesreće mu je, prema riječima kongoanskog ministra zrakoplovstva Emila Ouossa, zabranjeno daljnje polijetanje iz Konga sa putnicima.

Nesreća se u srijedu navečer dogodila na aerodromu Maya-Maya, prilikom manevriranja zrakoplovom odmah po slijetanju. Nitko od putnika pritom nije ozlijeđen, a ni šteta na zgradi i zrakoplovu nije velika, jer se više nije kretao velikom brzinom.

"Službenici Air Francea su me uvjeravali kako unatoč nesreći zrakoplov tehnički može letjeti bez ikakvih poteškoća, ali sam preventivno, iz sigurnosnih razloga, naredio da se u Francusku ne može vratiti sa putnicima, već samo prazan", rekao je ministar Ouossa.

Putnici koje je Air Franceov zrakoplov u četvrtak trebao vratiti za Pariz, kući su upućeni letom kongoanske kompanije Kinshasa.

Glasnogovornik Air Francea u Parizu je rekao kako nesreći ne treba pridavati toliku važnost jer je "zrakoplov pri maloj brzini, dok se kretao po pisti, krilcem, a ne cijelim krilom, ostrugao o zgradu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.