Žena bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika zaboravila platiti specijalizaciju?

DRŽAVNO odvjetništvo traži istragu protiv donedavnog šefa splitskog Doma zdravlja dr. Mirana Propadala te dr. Diane Bućan, specijalistice medicine rada, inače, supruge bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Kaje Bućana, koji se nakon Sabora skrasio na mjestu šefa Gradskog vijeća Solina. Slovi kao kadar don Vinka Sanadera, što je nekad bila preporuka, a danas baš i ne.

Zloporaba položaja i ovlasti

Upitna je trogodišnja specijalizacija dr. Bućan. Financirao ju je Dom zdravlja u iznosu od 375 tisuća kuna. Premda je specijalizaciju morala odraditi ili vratiti uloženo, dr. Bućan nije to napravila, već je otišla iz Doma zdravlja u privatnike nakon godine dana. Ostalo je tako nepodmireno nekih 250 tisuća kuna, a sporno je i dvogodišnje razdoblje rada njezine ambulante s obzirom na neisplaćenu specijalizaciju. 

Dr. Bućan terete da je poticala ravnatelja Propadala na zloporabu položaja i ovlasti. U istražnom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva navodi se da je lažno informirao Upravno vijeće ustanove kako je dr. Bućan podmirila sve svoje obaveze.

Dao ostavku da postane zamjenik novom šefu Doma zdravlja

Dr. Propadalo dao je ostavku na mjesto ravnatelja u travnju prošle godine. Zamijenio ga je HGS-ovac dr. Dragomir Petric, ali se nije baš usrećio pošto je naslijedio dug ustanove od nekih 70 milijuna kuna. Sukladno koalicijskoj suradnji HGS-a i HDZ-a u Županiji, Propadalo je zbrinut na mjesto zamjenika ravnatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.