Adlešič ni u Vladi ni na Pantovčaku: Postaje upraviteljica zaklade Hrvatska bez mina

Foto:

ĐURĐA ADLEŠIČ ipak ne ide na Pantovčak, a navjerojatnije neće ostati niti u Vladi, već će uz novo radno mjesto biti i nezavisna saborska zastupnica. Kako doznaje Business.hr, Adlešič je krajem sprnja imenovana na mjesto upraviteljice zaklade Hrvatska bez mina, a ostane li u Vladi, mogla bi biti u sukobu interesa. Zanimljivo je da je imenovana kada je dotadašnji upravitelj Željko Krešić, koji je na toj dužnosti od 2006. godine, još bio na tom mjestu. On je, naime, ostavku na mjesto upravitelja podnio 4. kolovoza.

Zaklada je osnovana 1999. godine sa svrhom prikupljanja sredstava za razminiranje, pomoći minskim žrtvama i edukacije o opasnostima od mina. U svom radu uspostavila je brojne kontakte s domaćim i stranim donatorima. Značajnije akcije koje je vodila Zaklada su prikupljanje sredstava za razminiranje Parka prirode Velebit, razminiranje na području Sunje u Sisačko-moslavačkoj županiji uz pomoć švicarskih donatora i MOL-a, zatim akcija "I ti možeš razminirati kvadratni metar Hrvatske" koja se provodila u pojedinim županijama, otvaranje humanitarnog telefona 060 888 400 za prikupljanje sredstava za razminiranje, kao i brojne druge akcije.

Zanimljiva su i imena koja sjede u Upravnom odboru Zaklade: Stipe Mesić, Đuro Dečak, Mate Granić, Franjo Gregurić, Đuro Brodarac i Oto Jungwirth.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.