Ademi i Blaškić protiv Bandića: Laž je da je Josipović pisao optužnice protiv generala

IAKO je u noći objave rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora Milan Bandić najavio kako će za drugi krug podići "vojsku branitelja" te su zadarski i zagrebački borci već javno stali na njegovu stranu, u suprotni tabor Ive Josipovića danas je stiglo pismo potpore koje su potpisali neki istaknuti hrvatski generali i branitelji, kao što su Rahim Ademi i Tihomir Blaškić.

"Mi, istaknuti branitelji u Domovinskome ratu iz cijele Hrvatske, ne želimo da predstavnici bilo kakvih udruga u naše ime daju potporu predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću i tako pokušavaju stvoriti sliku kako je cijela braniteljska populacija uz njih", stoji u pismu potpore branitelja Ivi Josipoviću te se dodaje kako su se u ratu borili za Hrvatsku "koja će biti poštena i pravedna, civilizirana i kulturna europska država i želimo da i njezin predsjednik bude takav".

Josipović je nekim braniteljima pomagao u pripremanju obrane

Iz tih razloga navode kako je baš Ivo Josipović kandidat kojega podupiru i kojemu će dati svoje glasove. Podupiru stav SDP-ova kandidata o objavi registra hrvatskih branitelja te podržavaju njegovo obećanje da postroji ratne brigade kako bi se napokon doznalo "tko je to Hrvatsku branio s puškom u ruci, a tko u uredu".

"S indignacijom odbacujemo sve laži o tome da je Ivo Josipović sudjelovao u pisanju optužnica Haškoga suda protiv hrvatskih generala. Upravo suprotno, Ivo Josipović je štitio interese Hrvatske države u Haagu, posebno braneći Hrvatsku u predmetu 'sub poene'. Uz to, nekolicini je optuženih branitelja aktivno pomagao u pripremanju obrane", tvrde istaknuti branitelji te dodaju da je Josipović kao tajnik Hrvatskog odbora za pružanje pravne pomoći pomogao mnogim braniteljima koji su u ratu završili u srpskim zatvorima.

Pismo potpisali vukovarski branitelji Branko Borković i Fred Matić

"Ivo Josipović uvijek je zagovarao dosljednu primjenu prava i kažnjavanje svih zločina. Ivo Josipović uvijek je radio u interesu hrvatske države i znamo da će nastaviti tako i kao novi predsjednik Republike Hrvatske", zaključuju potpisnici pisma. Među potpisnicima su general Rahim Ademi, general Tihomir Blaškić, stožerni brigadir Ante Kotromanović, brigadir Branko Borković - Mladi Jastreb, brigadir Fred Matić i još mnogi.

Milan Bandić je od početka drugog kruga žestoko krenuo napadati Josipovića baš po pitanju branitelja i Domovinskog rata u kojem niti sam nije sudjelovao. I danas je pri njihovom susretu Bandić rekao kako je "Josipović prvi borac kada je u pitanju haška pravda", aludirajući na optužbe kako je Josipović pisao optužnice protiv hrvatskih generala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.