Zvonimir Mršić predsjednik Uprave Podravke, a Koprivnicu će voditi njegova zamjena

ZVONIMIR MRŠIĆ konačno je postao predsjednikom Uprave Podravke. Koprivnica je, kao zamjenu za Mršića, do kraja mandata dobila svoju prvu gradonačelnicu - Vesnu Želježnjak.

Mandat da vodimo Podravku u sljedećih pet godina dobili smo na temelju ponuđenog programa, rekao je u svom prvom obraćanju novi čelni čovjek Podravke Zvonimir Mršić istaknuvši da je to tim koji može osigurati iznadprosječni rast grupe i koji može upravljati kompanijom da efikasnost bude unutar prosjeka grupe.

"To je velika obveza, veliki zadatak, ja se nadam da će tim u tome uspjeti. Naša namjera je da s Podravkom na kraju razdoblja budu zadovoljni svi dionici, ili da se bolje razumijemo, svi stakeholderi.“

U Mršićevom timu su još financijaš Miroslav Klepač, povratnice u kompaniju Jadranka Ivanković i Olivija Jakupec te Jorn Pedersen, koji je svojevremeno vodio koprivničku Carlsberg pivovaru. Mršićevim povratkom u Podravku Koprivnica je dobila svoju prvu gradonačelnicu. Do kraja mandata obnašateljica dužnosti sa svim ovlastima gradonačelnika bit će Mršićeva zamjenica, saborska zastupnica Vesna Želježnjak.

Nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici je donio odluku o imenovanju Dubravka Štimca za predsjednika Nadzornog odbora Podravke, a za njegovog zamjenika imenovan je Mato Crkvenac.

Crkvenac je novi član Nadzornog odbora Podravke koji u Nadzorni odbor ulazi umjesto Ljube Jurčića.Obojica su bili ministri u Vladi Ivice Račana. Pored Mate Crkvenca, Agencija za upravljanje državnom imovinom imenovala je i Ivu Družića članom Nadzornog odbora Podravke koji će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Miljenka Javorovića.

Nakon navedenih imenovanja u okviru Nadzornog odbora, došlo je i do promjena unutar Uprave Podravke. Za novog predsjednika Uprave Podravke imenovan je Zvonimir Mršić, dosadašnji gradonačelnik grada Koprivnice dok su članovima Uprave imenovani Jadranka Ivanković, viši predavač na Veleučilištu Vern, Olivija Jakupec, dosadašnja pomoćnica direktora Jadranskog osiguranja u Koprivnici, Jorn Pedersen, dosadašnji viši potpredsjednik danske kompanije Uhrenholt i izvršni direktor Uhrenholt Russia te Miroslav Klepač, koji u Podravku dolazi s pozicije člana Uprave Iskon Interneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.