Župnik pola sata proveo s provalnikom koji je zapalio knjige sa oltara: Bio je to horor, činilo mi se kao vječnost

Foto: Google street view

RANO u nedjeljno jutro don Ivan Simunić, župnik crkve Svetog Ivana Krstitelja na splitskim Križinama iznenadio je u provali 30-godišnjaka. Premda je pokupio nešto gotovine, don Ivan je odmah vidio da  nije bila u pitanju obična provala, odnosno, upad u crkvu radi novca.

"Iskidao je misal, knjigu od čitanja i zapalio te stranice. Tri križa je slomio. Prizor je bio jeziv", priča don Ivan koji je provalnika zadržao pola sata u crkvi dok nije stigla policija.

Horor u crkvi Svetog Ivana Krstitelja

"Primijetio sam svjetlo u crkvi i pošao vidjeti što se događa. Bio je mrak, iznenadio sam ga. Pokušao je pobjeći, ali nisam mu dao. Stigla su prvo dva susjeda, a potom i policija. Tek kada je sve prošlo, osjetio sam da drhtim. Čujte, nije bila nimalo ugodna situacija, mogao je on imati pištolj ili tako nešto", kaže don Ivan.

Pola sata je proveo zajedno sa provalnikom. Kako ga je uspio zadržati, nije nam htio otkriti.

"Bio je to pravi horor, tih pola sata činili su mi se kao vječnost", kazao je svećenik.

Napad na crkvu, a ne obična provala

Smatra da je ovo zapravo bio napad na crkvu, a ne tek obična provala.

"Nešto novca je uzeo, ali to je policija pronašla kod njega i vratila. Ne znam zbog čega je ovo napravio, govorio je da je na tabletama pa da je pio alkohol", kaže don Ivan.

Crkva na Križinama dvaput se prošle godine našla na meti provalnika, a prije više godina, vrata su izgađana jajima. Don Ivan kaže da je to bilo prije njega i da on nije imao neugodnosti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.