Željko Krapljan vodi kampanju za šefa sisačkog HDZ-a pa HAC provjerava opravdanost njegova bolovanja

NAKON što je otkriveno da Željko Krapljan, zaposlen kao zamjenik direktora u Sektoru za održavanje Hrvatskih autocesta, tijekom bolovanja provodi kampanju za čelnika sisačkoga HDZ-a pa je tako prije dva dana u Sisku održao i konferenciju za novinare na kojoj se pohvalio terenskim radom i razgovorima s brojnim članovima HDZ-a, HAC je odlučio istražiti opravdanost njegova bolovanja.

"Prenosio sam u uredu teški laserski printer, koji mi je ozlijedio prst pa sam otišao na Hitnu, gdje mi je izmjeren visok tlak. Imam visok tlak, no osjećam se kao Tyson. Prvi sam put na bolovanju u svojih 27 godina staža. I kad sam bio ranjen u ratu 1991. godine, pisan mi je bio godišnji odmor, nisam bio na bolovanju ni tada. Problem s tlakom vezan je i uz pritisak koji su u HAC-u nad nama stvarali članovi nove uprave koja nas je e-mailom obavijestila o razrješenju. Nisu nas pozvali ni na razgovor", izjavio je za Večernji list u četvrtak Krapljan, dok su iz HAC-a poručili: "Ovo nam je prva informacija o navodnim recentnim aktivnostima Željka Krapljana. S obzirom na to da o tome nismo do danas imali saznanja, obavještavamo vas da ćemo promptno pokrenuti Zakonom propisanu proceduru za ovakav slučaj".

Krapljan je na bolovanje otišao 16. ožujka s još 13 od 15 drugih dužnosnika HAC-a kojima je taj dan javljeno da se s njima raskida ugovor od ponedjeljka 19. ožujka i da će u roku od 15 dana biti preraspoređeni na drugo radno mjesto. Krapljan je jedan od šest visokih dužnosnika HAC-a kojima se na Županijskom sudu u Zagrebu od kraja prošle godine sudi radi zloporabe položaja i prekoračenja ovlasti pri zapošljavanju u Hrvatskim autocestama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.