Zbog trovanja hranom u Indiji je umrlo 22 djece: Doktori za smrt krive insekticide, prosvjednici zapalili automobile

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

NAJMANJE 22 djece umrlo je u Indiji nakon što su pojeli pokvareni školski obrok. Stravičan događaj dogodio se u istočnoj državi Bihar, javlja BBC.

U bolnici blizu grada Chhapra dovedeno je 28-ero djece, a ukupno je 47 učenika otrovano hranom. Vlasti strahuju da bi se broj mrtvih mogao povećati s obzirom na to da su neka djeca mlađa od 12 godina u kritičnom stanju.

Doktori koji liječe pacijente kažu kako je uzrok smrti trovanje hranom. Vjeruju kako su za trovanje odgovorni insekticidi u povrću ili riži.

Smrt školaraca izazvala je bijes među roditeljima umrle i zaražene djece te među stotinama seljana te je došlo do nasilnih prosvjeda. Četiri policijska vozila su zapaljena u okrugu Saran.


Prosvjednici su naoružani sa štapovima i batinama. Blokirali su ulice i pruge te zaustavili željeznički promet. U Gandmanu, gdje se nalazi škola, rulja je zapalila autobus i oštetila privatni posjed.

Političari su pozvali na štrajk, no oni su morali bježati od rulje koja ih je proganjala.

Program Mid-Day Meal osigurava besplatnu hranu kako bi se povećao broj dolazaka u djece u školu, no problem je što je razina higijene kod pripremanja obroka vrlo niska. Seljani su kazali novinarima kako je već dolazilo do trovanja hranom na ovom području nakon što su djeca jela u školama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.