Zbog prometne nesreće nije stigla: Preminuo muškarac po kojega je jurila Hitna

Foto: Davor Javorović/Pixsell

OSJEČKO-BARANJSKA policija izvijestila je danas o okolnostima nesreće koja se dogodila jučer oko 16 sati u Osijeku, a u kojoj je sudjelovalo vozilo Hitne pomoći.

46-godišnji Osječanin upravljao je kombi vozilom Zavoda za hitnu medicinu osječko – baranjske županije s uključenim posebnim uređajima koji daju svjetlosne i zvučne znakove u Ulici europske avenije u Osijeku. Dolaskom do raskrižja s ulicama Vjekoslava Hengla, Stjepana Radića i Kapucinske ulice, gdje se prometom upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforima), Osječanin je nastavio kretanje, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja te je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila registarskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao 46-godišnji Osječanin, a koji se kretao kolnikom Ulice Vjekoslava Hengla dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo za njegov smjer kretanja. Uslijed siline udara, kombi vozilo odbačeno je na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te je udarilo u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljala 38-godišnja Osječanka, zaustavljenog zbog crvenog svjetla na semaforu za njezin smjer  kretanja. Uslijed siline udara, vozilo Osječanke udarilo je zadnjim dijelom u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljao 49-godišnji Osječanin.

Nadalje, uslijed siline udara i zanošenja, osobni automobil registarskih oznaka Republike Srbije udario je prednjim dijelom u osobni automobil na kolniku Kapucinske ulice kojim je upravljala 48-godišnja Osječanka, zaustavljenim zbog crvenog svjetla na semaforu za njezin smjer  kretanja. Vozilo 48-godišnjakinje, uslijed siline udara, zadnjim  je dijelom udarilo u prednji dio zaustavljenog osobnog automobila kojim je upravljao 29-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Vozilo registarskih oznaka Republike Srbije, uslijed daljnjeg zanošenja, udarilo je u metalnu konstrukciju i stakleni dio tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobili su 46-godišnji Osječanin, vozač osobnog automobila registarskih oznaka Republike Srbije te dva suputnika u osobnim automobilima, dok su lakše tjelesne ozlijede zadobili 46-godišnji vozač kombija, 38-godišnja i 48-godišnja Osječanka i 29-godišnjak iz Donjeg Miholjca, vozači osobnih automobila kao i četiri suputnika u osobnim automobilima.

Protiv 46-godišnjeg vozača kombi vozila policija podnosi kaznenu prijavu.

Muškarac kojemu je pozlilo, zbog kojega je Hitna išla na intervenciju, preminuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.