Završena konstrukcija novog Terminala Zračne luke Zagreb, počeli radovi na krovištu

Screenshot: Youtube

DANAS će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Sandra Švaljek, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obići gradilište novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb.

Prije obilaska, Uprava MZLZ-a održat će prezentaciju stanja radova. Početkom 2015. godine završena je armiranobetonska konstrukcija Terminala i započeli su radovi na montaži čeličnog krovišta i ugradnja instalacija. Istovremeno se odvijaju radovi na izgradnji vanjskih prometnih površina te nabava aerodromske opreme. Do kraja 2015. godine predviđen je završetak krova i fasade Terminala.

Ukupna investicija stoji 331 milijuna eura

Podsjetimo, pripremni građevinski radovi na novom putničkom terminalu započeli su u prosincu 2013. godine, a na njih se nadovezuju glavni građevinski radovi.

Ukupna investicija u projekt je 331 milijuna eura, od čega 243 milijuna eura odlazi na dizajn i izgradnju novog putničkog terminala, a 88 milijuna eura je rezervirano za održavanje aerodromske infrastrukture tijekom trajanja koncesije.

Novi putnički terminal prostirat će se na 65.000 m² površine, za njegovu će se izradu utrošiti 35.000 m³ betona, 5.000 tona armature, 2 000 tona čelične konstrukcije, dok će se krov prostirati na 35.000 m² površine, iskop je obujma 500.000 m³, na vanjske radove utrošit će se ukupno 40.000 m³ betona, a asfaltne će se površine protezati na 250 000 m².

Dovršetak radova novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb očekuje se krajem 2016. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.