Zahvaljujući proceduralnoj pogrešci, Kim Dotcom bi svoju imovinu mogao dobiti natrag

ZAHVALJUJUĆI proceduralnoj pogrešci novozelandske policije i suda, internetski mogul Kim Dotcom mogao bi svoju supervrijednu imovinu, zaplijenjenu 19. siječnja, dobiti natrag.

Sudski nalog ništavan i nevažeći

Naime, novozelandska sutkinja, koja predsjedava Dotcomovim slučajem, ustanovila je kako je sudski nalog o blokadi njegove imovine bio "ništavan i neispravan". Konkretno, novozelandska policija napravila je proceduralnu pogrešku i zatražila pogrešnu vrstu naloga za blokadom imovine. To je rezultiralo nemogućnošću Dotcoma da se brani prije konfiskacije njegove vrijedne imovine.

NZ Herald piše kako je sutkinja ustanovila da je nalog u pravnom smislu bio bezvrijedan i da će slučaj morati biti reevaluiran. O tome hoće li pogreška naposljetku značiti i povrat Dotcomove imovine sutkinja će odlučiti ubrzo.

Dotcom čeka presudu o izručenju u SAD


Pravni tim Kim Dotcoma već je ranije pokušao oboriti nalog o blokadi, tvrdeći da je pogrešan i da se imovina njihovog klijenta mora odmrznuti. Podsjetimo, Kim Dotcom, osnivač Megauploada, uhićen je zbog internet piratstva i kršenja autorskih prava 19. siječnja. Tada mu je blokirana i imovina vrijedna milijune dolara, što ga je ostavilo u situaciji da nema sredstava za obranu.

Dotcom je 22. veljače pušten uz jamčevinu da se brani sa slobode, a trenutno čeka presudu o izručenju u SAD, gdje mu američko pravosuđe želi suditi za kršenje autorskih prava, reketarenje i pranje novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.