Zadraninu šest mjeseci uvjetno: Otvorio je lažne profile djevojaka na Fejsu i objavio njihove fotke

MATE KOŽUL osuđen je nepravomoćno na zatvorsku kaznu od šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine u tzv. slučaju Facebook.

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Ana Zrilić rekla je kako je dokazano da je Kožul otvorio lažne profile na ime dviju djevojaka te objavio njihove slike, brojeve mobitela i poruke seksualnog sadržaja, bez njihovog dopuštenja.

Odvjetnik tvrdi da nije dokazano da je Kožul otvorio lažne profile

"Matu Kožulu se okreće jedinstvena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a na istoga se primjenjuje mjera upozorenja uvjetna osuda te izrečena jedinstvena kazna zatvora neće biti izvršena ako okrivljenik u roku provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Ukoliko okrivljenik u vremenu provjeravanja počini kazneno djelo na istoga će se primijeniti odredbe o opozivu uvjetne osude", presudu je pročitala sutkinja Zrilić.


Kožulov odvjetnik Božo Vrkić, koji je i u završnom govoru istaknuo kako optužba nije dokazala da je njegov branjenik napravio lažne profile, istaknuo je kako nije očekivao ovakvu presudu.

Velik medijski pritisak zato što je Kožul zaposlenik gradske uprave

"Nemam što komentirati dok ne dobijem pismenu presudu s obrazloženjem. Niti ja ni moj branjenik nismo očekivali da bi dobili ovakvu presudu. Kad dobijemo presudu iskoristit ćemo svoje pravo i uložiti žalbu i vidjet ćemo što će viši sud reći. Ovo što sam dosad pročitao, mislim da postoji barem jedan nezakonit dokaz na temelju kojeg sutkinja temelji svoju odluku. Prema tome, to je jedan od razloga zbog čega bi ta presuda trebala pasti", kaže Vrkić koji je istaknuo kako je medijski pritisak na njegovog klijenta velik i to ponajviše zbog činjenice da je bio zaposlenik gradske uprave.

"Mislim da je javnost ovdje itekako protiv njega i da su mediji možda neopravdano previše zainteresirani za slučaj. To je moje mišljenje, ali ne boji se on medija niti ih izbjegava", rekao je Vrkić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.