Za zadarski Općinski sud deložacija obitelji Vukić "u skladu sa zakonom": Nije bitno tko je vlasnik!

OPĆINSKI sud u Zadru reagirao je na medijske napise koji su uslijedili nakon u ponedjeljak održane konferencije za novinare obitelji Vukić, na kojoj je iznesena sljedeća činjenica: Boškarija gradnja, slovenskog vlasnika Blaža Sotlara koji je kuću obitelji Vukić kupio na dražbi zbog poreznog duga, uopće više nije vlasnik te nekretnine jer ju je u veljači prodao, a nova vlasnica nekretnine je Slovenka Uršula Kos, koja za razliku od Sotlara nije tražila deložaciju. Vukići su putem svog odvjetnika Zvonimira Hodaka najavili tužbe.

"To znači da ni prva deložacija, niti druga deložacija nisu smjele biti provedene budući da je zahtjev za našu deložaciju zatražio Blaž Sotlar koji više nije vlasnik ove nekretnine. Isti je od nas cijelo vrijeme također tražio 90.000 eura da ponovno otkupimo našu kuću iako ju je već prodao navedenoj Slovenki za iznos od 300.000 kuna", istaknula je u ponedjeljak Tina Vukić te dodala: "Budući da je ovdje napravljeno niz nezakonitosti na našem slučaju, tražimo ispitivanje zakonitosti od samog početka cijelog predmeta. Tražimo rušenje i vraćanje predmeta na početak jer ovo što s nama rade je već cirkus. Ovo više normalan čovjek ne može izdržati".

Općinski sud u Zadru na sve to odgovara: "Tim navodima je dovedena u pitanje zakonitost rada Općinskog suda u Zadru kao i sutkinje Dubravke Novaković čije je ime nedopustivo stavljano u kontekst nezakonitog rada. Naime, obitelj Vukić je koristeći medije senzibilizirala javnost slanjem negativne poruke odnosno pozivanjem na nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka".

"Ponavljamo, u konkretnom slučaju 8. studenoga 2012. godine provedeno je ročište radi ispražnjenja nekretnine i predaje iste u posjed ovrhovoditelju Boškarija gradnji. Pri samom zakonskom određenju provedenoga ročišta uočava se da je u konkretnom slučaju riječ o predaji u posjed, a ne u vlasništvo, a ovim se naglasak stavlja na razlikovanje navedena dva pojma. Iz navedenoga jasno proizlazi kako pri provođenju deložacije nije važno tko je vlasnik već tko je ovrhovoditelj sa pravomoćnim i ovršnim rješenjem, što je u konkretnom slučaju bila Boškarija gradnja u trenutku dovršetka deložacije", dodaju.

"Što se tiče Općinskoga suda u Zadru, postupak je proveden u potpunosti u skladu sa odredbama Ovršnoga zakona i nije bilo nepravilnosti u radu suda odnosno sutkinje Dubravke Novaković.
Isto tako, nužno je ukazati i na izjave kolege odvjetnika Zvonimira Hodaka koji također zakonitost rada suda i sutkinje dovodi u pitanje na način neprimjeren čak i njegovoj funkciji u konkretnom slučaju, budući da postoje načini kojima bi se punomoćnik trebao skrbiti o pravima svojih stranaka, a koji nikako ne bi trebali uključivati medijsko ocrnjivanje rada sudaca i sudova pa posljedično i rada cjelokupnog pravosuđa", poručuju s Općinskog suda u Zadru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.