Vrhovni sud: 12 godina zatvora bivšem Kerumovom zaštitaru za ubojstvo u Podstrani

Foto: Facebook

VRHOVNI SUD potvrdio je nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda od 12 godina zatvora Anti Biliću, zvanom Baraba, bivšem Kerumovom zaštitaru, za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića, zvanog Kova, u listopadu 2012. godine u Podstrani.

Na presudu su se žalili i branitelj Željko Gulišija i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Obrana je tražila da se presuda ukine zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, a tužilaštvo je tražilo veću kaznu. Odbijeni su, jer Vrhovni sud smatra da je sud u Splitu odradio dobar posao te da nema mjesta novom suđenju ili još kojoj godini zatvora.

Bivšeg prijatelja izrešetao s četiri metka

Baraba je Kovu dočekao pred kafićem u Podstrani. Tijekom potjere ispalio mu je dva metka u noge, jedan u tijelo i jedan u glavu. Branio se da je Kova bio naoružan, no to oružje nitko nije vidio. Nakon što je smaknuo Kovu, inače, nekada dobrog prijatelja koji ga je financirao i vodio na egzotične destinacije, Baraba je pobjegao na Tursku kulu, gdje je i uhićen.

Motiv ubojstva nikada nije razjašnjen. Kova je zamjerio Barabi što je opljačkao njegovog prijatelja Stefana Šarića, koji je nedavno optužen za smrt Barbare Radečić. Baraba mu je oteo skupocjeni sat Rolex i to nakon što ga je Šarić primio u svoj dom, nahranio i napio.

Iscrpio ga noćni život Željka Keruma

Bilić za sobom ima uspješnu sportsku karijeru i titulu europskog prvaka u boksu. Tužilaštvo je tražilo veću kaznu jer je smatralo da je sud u prevelikoj mjeri cijenio sportske uspjehe kao olakotnu okolnost, a po njima, trebalo je napraviti baš suprotno jer je srozao svoj ugled i postao neprihvatljiv primjer onima koji su ga pratili.

Van arene zabilježena je njegova prozivka bivšeg gazde Željka Keruma, kojem je neko vrijeme bio tjelohranitelj, ali je odustao zbog prenapornog tempa i posla u sitne sate, što je bilo nespojivo s njegovim težnjama ka sportskim uspjesima. Baraba se požalio kako mu je Kerum ostao dužan novac, čak ga je i tužio, no sud ga je odbio.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.