Vođa čečenskih pobunjenika pozvao svoje borce da napadima spriječe Olimpijske igre u Sočiju

Screenshot: YouTube

DOKU UMAROV, vođa čečenskih pobunjenika, pozvao je svoje borce da daju sve od sebe kako bi se zaustavile Olimpijske igre u Sočiju koje opisuje kao "sotonski ples na kostima naših predaka".

Umarov je u video objavljenom na stranicama pobunjenika kazao kako imaju obvezu svim sredstvima spriječiti održavanje OI. Prošle je godine pozvao svoje borce da pokušaju izbjeći civilne žrtve jer su Rusi na ulici prosvjedovali protiv Vladimira Putina.

Stručnjaci kažu kako je islamska pobuna na sjevernom dijelu Kavkaza velika i zastrašujuća prijetnja za OI u Sočiju, iako još nije bilo napada.

Šef međunarodnog koordinacijskog povjerenstva za Soči, Jean-Claude Killy kazao je kako se takve prijetnje mogu očekivati.

"Takve prijetnje primamo prije svakih Igara. To se ne može uzeti olako. Smatram da su Rusi dobro opremljeni za suočavanje s takvim izazovom", izjavio je Killy za AP.

Organizacijski odbor za Soči 2014 kazao je kako je sigurnost Igara obveza države i uvjereni su da će igre biti sigurne. Ruski antiteroristički odbor radi na eliminiranju prijetnji na svim međunarodnim sportskim događajima, uključujući i OI.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.