Vlada smijenila Tomislava Šerića: "Uprava nije odgovarajuće reagirala na pojavu konkurencije"

Foto: Hina

VLADA je na zatvorenom dijelu sjednice smijenila predsjednika uprave HEP-a Tomislava Šerića.
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da dosadašnja uprava nije odgovarajuće reagirala na pojavu konkurencije na tržištu te je brže nego što se očekivalo HEP počeo gubiti bitku s konkurentima.


"Pod njegovim vodstvom HEP se nije uspješno i ravnopravno borio u tržišnoj utakmici i s konkurentima je brže nego što se ikako moglo očekivati počeo gubiti bitku. Podmetanja da je razlog termoelektrana Osijek koje kontinuirano čitam jednostavno nisu istina, odluku o tome kakav će blok biti, koja tehnologija, koja veličina će u Osijeku biti izgrađen će naravno donijeti struka i uprava HEP-a sa strukom koja u HEP-u postoji", rekao je Vrdoljak.

Dobit HEP-a ove je godine bila u plusu, no to ne smije biti cilj, smatra Vrdoljak..

"Ako imaju pretjeranu dobit tada moraju znati gdje investirati, gdje akvizirati u regiji, koja nova tržišta naći, koje nove velike blokove napraviti ili ako ne želite investirati, akvizirati u regiji, onda smanjite cijenu građanima i industriji", rekao je Vrdoljak.

Milanović: U HEP-u očekujemo više

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da je odluka o smjeni u Upravi HEP-a donijeta na prijedlog ministra gospodarstva, da tvrtka u ovom trenutku ima pozitivne rezultate prvenstveno zbog kiše, ali i da to nije dovoljno i da očekuje daljnje restrukturiranje.

Prihvatio sam argumente ministra gospodarstva, on je predlagatelj. Čekam daljnje restrukturiranje. Poslovni rezultati su dobri, ali su uvjetovani više prirodom, a manje onim što je trebalo promijeniti u toj tvrtki. HEP-u dolazi konkurencija, nije više kao u socijalizmu ili zadnjih dvadeset godina. Dolaze i drugi, izjavio je Milanović odgovarajući na pitanja novinara u Krapini gdje je posjetio 22. zagorski gospodarski zbor.

Negirao je novinarsku konstataciju da se smjene u HEP-u događaju svako malo. U ovom trenutku ima pozitivnih rezultata, ali prvenstveno zbog meteorologije i kiše, što nije dovoljno, istaknuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.