Vlada s dnevnog reda skinula prijedlog Zakona o životnom partnerstvu i izmjena Ovršnog zakona

Fioto: FAH

PRIJEDLOG Zakona o životnom partnerstvu ipak se nije našao na današnjoj Vladinoj sjednici iako je ministar uprava Arsen Bauk to ranije najavio. Na pitanje zašto ga nije bilo odgovorio je da je taj zakon bio na užem Vladinu kabinetu, a s obzirom na to da Hrvatski sabor idući put zasjeda tek 2. srpnja tehnički je sasvim svejedno na koju će sjednicu ići.

Imamo još nekih dvojbi oko načina raskida životnog partnerstva, da bismo to usuglasili iskoristit ćemo još ovih par dana, dodao je Bauk.

Konačna verzija tog zakona navodno bi trebala biti upućena u Sabor na sjednici Vlade sljedeći tjedan. Prema prijedlogu, istospolna zajednica neće moći posvajati djecu niti će se zvati brak.

Na dnevnom redu nije se našao ni Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koji je s dnevnog reda skinut 20 minuta prije početka sjednice. Zakon je  trebao spriječiti ovrhe cjelokupnih iznosa s računa honoraraca i građana koji se bave slobodnim zanimanjima.

Opravdanje u skidanju s dnevnog reda Vlada pronalazi u "tehničkom usuglašavanju" koje bi trebali provesti u idućih tjedan dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.