Vlada poništila imenovanje Kalambure, Bauk poručio: Holy je već podnijela dio odgovornosti

MINISTAR uprave Arsen Bauk komentirao je slučaj imenovanje Sanje Kalambure za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša, odnosno postupke ministrice Mirele Holy u tom slučaju. Novinare je zanimalo treba li ministrica Holy snositi odgovornost za ovo imenovanje. "Mislim da je dio odgovornosti, one političke, ona već podnijela", rekao je Bauk i nastavio: "Čini mi se da je zbog tog slučaja povukla određene poteze, promijenila mišljenje i da više to ne komentira".

Vlada je na današnjoj poništila Rješenje o imenovanju Sanje Kalambure direktoricom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a vršiteljicom dužnosti direktora Fonda imenovana je Boženka Vranar.

Podsjetimo, razlog smjene Kalambure je neistinit sadržaj potvrde zagrebačkog Općinskog suda da se protiv nje ne vodi kazneni postupak, uz koju je bila najbolji kandidat za direktoricu Fonda. Za optužnicu se saznalo tek nakon što je imenovana na mjesto direktorice Fonda 19. travnja.

Kriva službenica suda

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog slučaja Kalambura obavljen je inspekcijski nadzor po nalogu Ministarstva pravosuđa. Istodobno, na sudu je provedena interna istraga. Prema riječima glasnogovornika Općinskog suda Dražena Kevrića, provjera je pokazala da je prilikom izdavanja uvjerenja o nevođenju postupka, unatoč optužnici protiv Sanje Kalambure, došlo do propusta službenice.

"Ona nije dobro provjerila taj podatak jer je obavijest primila uz još jedan dopis, a taj je kartončić bio iza obavijesti. Jednostavno pogreškom, odnosno omaškom, nije to vidjela i izdala je uvjerenje o tome da se ne vodi postupak iako je u tom trenutku optužnica bila potvrđena", rekao je Kevrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.