Vlada Ustavnom sudu: Ne pobijate nam Odluku o obavljanju poslova odnosa s javnošću!

Foto:

VLADA je na zatvorenom dijelu današnje 59. sjednice donijela Odluku o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi za prolongat zaduženja kod Raiffeisenbank Austria. Kako su priopćili iz Vlade, radi se o davanju suglasnosti HEP-u za prolongat revolving limita u iznosu do 40.000.000,00 eura za financiranje pozicija iz Gospodarskog plana HEP-a za 2012. godinu - osiguranje likvidnosti.

Povećani limiti za HEP

Također, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi za prolongat i povećanje iznosa zaduženja kod Splitske banke do 16.000.000,00 eura za obrtno poslovanje.

Također, Vlada je dala odgovor Ustavnom sudu u vezi s pokretanjem postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom. Radi se o prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom u vezi Odluke o obavljanju poslova odnosa s javnošću koji su podnijele Hrvatska udruga za odnose s javnošću i Hrvatska udruga komunikacijskih agencija. Vlada Ustavnom sudu predlaže da donese rješenje o neprihvaćanju prijedloga, a cjelovito očitovanje Vlade objavit će se uz presudu Ustavnog suda.

Pravna stečevina EU

Također, dana je suglasnost za otvaranje Konzulata u Hrvatskoj, ali cjeloviti materijal ove točke ne može biti objavljen zbog poštivanja odredbi međunarodnih sporazuma.

Usvojen je Pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.