Vlada Dolenčića proglasila krivcem za netransparentnu i skupu proslavu ulaska u EU, a projekt je kasnio i nije bilo ugovora!?

Foto: Tonči Plazibat/Cropix

DA ĆE Hrvatska 1. srpnja 2013. godine postati punopravnom članicom Europske unije znalo se punih dvije godine i mjesec dana uoči tog datuma, točnije od 1. lipnja 2011. godine. No, unatoč tome iz Vlade su govoreći o organizaciji proslave ulaska Hrvatske u EU, znatno većim troškovima te neraspisivanju javnog natječaja naveli kako je riječ o "iznimnoj žurnosti koja je izazvana događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti". Sva je krivnja, i za poskupljenja i za netransparentnost, svaljena na redatelja Krešimira Dolenčića, koji je za Teatar.hr prokomentirao lažne optužbe Vlade te pojasnio zašto je napustio cijeli projekat.

Dolenčić tvrdi kako ne samo da nije imao ugovor za cijeli posao, već ni projekt i koncept, za koje Vlada tvrdi da su bili u potpunosti prihvaćeni - nikad nisu niti postojali! O priopćenju kojim Vlada svaljuje krivnju na njega, Dolenčić je za Teatar.hr kazao: "Neki anonimni ljudi koji imaju očito ovlaštenja i pozicije da komuniciraju s medijima pišu ništa manje nego čiste bedastoće. (Znate onu Einsteinovu o dvije beskonačne stvari)". Dolenčić između ostalog navodi kako prema Vladinom odgovoru ispada da je cijela velebna organizacija povijesnog dana izbjegla Zakon o javnoj nabavi zbog toga što se on povukao.

Cijela priča započela je u jesen 2012. godine, i iako je već tad Dolenčić upozoravao kako su "naknap" s vremenom za organizaciju tako velikog događanja, mjeseci su prolazili, a projekt se gotovo nije micao s "mrtve točke". Dolenčić između ostalog kaže i kako smatra da svojim odustajanjem od projekta, 23. ožujka ove godine, nije nikome nanio štetu, jer je sve bilo tek na samom početku: "Shvatio sam da ne mogu tri mjeseca prije raditi predprodukciju događaja koji je u tom trenutku, prema mojim standardima, trebao biti u završnoj fazi".

> Ekskluzivno: Mutni poslovi Vlade i HRT-a oko organizacije proslave ulaska Hrvatske u EU!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.