Visoke plaće redovne, a na posao ne moraju ni dolaziti: Sabor već prazan, na godišnji uskoro idu i ministri

MINISTRI u vladi Zorana Milanovića idu na deset dana kolektivnog godišnjeg. Odlučio je to premijer osobno. "Ljudi koji se ne odmaraju ne mogu biti korisni", kazao je Milanović novinarima u Sitnici, gdje je otvarao novu trajektnu luku.

Kuda će ministri na godišnji, za sada nije poznato. Premijer također nije novinarima otkrio gdje će provesti ljetne praznike. Zna se tek da će ljetovati u Hrvatskoj. Možda ponovo ode u goste kod svog prijatelja Emila Tedeschija. 



Sabor već prazan

Naslovna fotografija pokazuje kako izgleda radni dan u Saboru ljeti. Iako još nisu službeno otišli na godišnji odmor, čini se da je mnogima već godišnji odmor započeo. Naime, danas se u Saboru jedva okupilo 50-ak zastupnika, a u nekim trenucima jedva desetak ih je bilo u Sabornici. Uz plaće koje iznose i više od 14 tisuća kuna, i koje dobivaju iz naši džepova mogli bi se barem malo više potruditi.

Inače, u Saboru je u tijeku rasprava o prijedlogu godišnjeg izvješća o izvršenju državnog proračuna za 2011. godinu. Izvještaj je kao već dugi niz godina, dobio uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju, zbog određenih nepravilnosti u zaduživanju i korištenju proračunske zalihe.

Bivša ministrica financija HDZ-ova Martina Dalića izvještaj je ocijenila politikantskim, poručivši kako je bivša vlast iza sebe ostavila uredne financije. "Dakle, ne da nisu ostavljeni dugovi, nego su ostavljeni uredno regulirani odnosi, stoga način na koji se ove informacije pojavljuju u izvješću, sve kazuje o njihovoj prirodi. Ona je jednostavno nevjerodostojna i motivirana isključivo političkim motivima", rekla je Dalić.

Na to je reagirao zamjenik ministra financija Boris Lalovac. "Ja bih vrlo rado volio da niste ostavili 51 milijardu poreznog duga, 42 milijarde duga neplaćenog u privredi, isto tako, u zadnje 3 godine što ste zadužili državu 40 milijardi kuna, od 2009., 2010. i 2011. godine, pa da možemo drugačije razgovarati, ali to su činjenice i brojke", istaknuo je Lalovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.