Vinkovački HSU zatražio božićnice za umirovljenike, podsjetili na prevelike plaće gradskih čelnika

Foto: Vinkovci.hr

HRVATSKA stranka umirovljenika (HSU) Vinkovci pozvala je vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića (HDZ) da u gradskom proračunu osigura oko 600.000 kuna za ovogodišnje božićnice najugroženijim skupinama umirovljenika, prozivajući ga ujedno da ima preveliku plaću.

"Želimo Vas, ali i vinkovačku javnost, podsjetiti na materijalni status i stanje naše najugroženije populacije umirovljenika, onih sa primanjima do 1.500 kuna, usporedbom sa javno obznanjenim primanjima Vas, Vaših zamjenika, predsjednice i dva potpredsjednika Gradskog vijeća grada Vinkovaca: vi s njima ostvarite 94.409,70 kuna mjesečno, odnosno 1.132.916,40 kuna godišnje", navodi, uz ostalo, u pismu predsjednik HSU-a Vukovarsko-srijemske županije i vijećnik u vinkovačkom Gradskom vijeću Marinko Lukenda.

Također se navode podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) po kojima u Vinkovcima živi 2591 umirovljenik s mirovinom u rasponu od 500 do 2180 kuna, dok je umirovljenika s mirovinom od 500 do 1500 kuna ukupno 1193.

Zbog prevelike plaće nedavno je gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića i ostale gradske dužnosnike, prozvao i predsjednik vinkovačkog SDP-a, saborski zastupnik Damir Rimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.