Velika operacija istarske policije: "Palo" šest dilera, pronađene zalihe, kokaina, amfetamina i MDMA

Foto: FAH

VIŠEMJESEČNA akcija istarske policije rezultirala je uhićenjem šest osoba s područja Pule, Marčane i Fažane od kojih je zaplijenjeno više od 400 grama amfetamina, 200 grama marihuane, 23 grama kokaina, 10 grama MDMA, ali i 5 pištolja, 77 komada različitog streljiva, više mobitela i SIM kartica te novac za kojeg policija sumnja da je zarađen preprodajom droge.

Voditelj službe organiziranog kriminaliteta istarske policije Mile Orešković danas je izvijestio da je dugotrajna akcija dovršena u petak privođenjem 26-godišnjaka i 22-godišnjaka iz Pule, 33-godišnjaka iz Marčane i 39-godišnjaka iz Fažane osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, dok je 39-godišnjak osumnjičen i da je drugima omogućio trošenje opijata.

Policija je nakon saznanja da se bave preprodajom droge dan ranije pretražila domove i automobile osumnjičenih gdje je zaplijenjeno ukupno više od kilograma duhana, 140,7 grama marihuane, 2,3 grama amfetamina, četiri pištolja, 47 komada streljiva, dvije digitalne vage te prijenosno računalo, više mobitela i SIM kartica, 2.250 kuna i 60 dolara.

Kažnjeno i devet kupaca opijata


"Riječ o nastavku istraživanja koje je započelo početkom ove godine, a u sklopu kojeg je policija 26. srpnja uhitila i privela 27-godišnjaka iz Pule u čijem je stanu između ostalog pronađeno 149 grama amfetamina, 1,85 grama MDMA te 1,4 grama marihuane i ecstasyja", kazao je Orešković.

Dodao je i da je 20. listopada uhićen i 36-godišnjak iz Pule koji je u Citroenu pulskih registracija zaustavljen na ulazu u grad s više od 22 grama kokaina. Pretragom njegova vozila i doma policija pronašla još 185,45 grama amfetamina, 28 grama marihuane, 8,25 grama MDMA, 20 mililitara nandrolona i 12 mililitara testosterona. Osim toga pronađen je i pištolj, tridesetak komada streljiva, teleskopska palica, amfora i oko 1.570 kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od prodaje droge.

U ukupnu količinu zaplijenjene droge, ubrojeni su i opijati pronađeni kod kupaca, točnije devet osoba, koji su zbog posjedovanja manjih količina kažnjeni prekršajno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.