Vatra na 1500 metara nadmorske visine: Buknuo požar na Bijelom vrhu

DRŽAVNA uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je o novom požaru na području Zadarske županije te o stanju na požarištima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je danas u 9:26 sati informaciju o požaru otvorenog prostora na Bijelom vrhu, na visini od oko 1500 metara. Gori trava na teško pristupačnom terenu, a u gašenju sudjeluju dva AirTractora.

Još uvijek nije ugašen požar kod Stankovaca

Požar na otvorenom prostoru na području Stankovaca kod Budaka - Vukšić, koji je dojavljen u utorak u 13 sati, a koji se nalazi u minski sumnjivom terenu i tijekom jučerašnjeg dana obilazili su vatrogasci DVD-a Stankovci. Požar još nije proglašen ugašenim.

Požar na otvorenom prostoru na području kod Ostrovice - Lišane Ostrovičke, koji je dojavljen u utorak u 11:57 sati, a koji se jednim dijelom proširio i u Šibensko-kninsku županiju (Đevrske), proglašen je ugašenim jučer u 15:20 sati.

Požarom je zahvaćeno više od 55 hektara trave, niskog raslinja i borove šume u Zadarskoj županiji i 600 hektara u Šibensko-kninskoj županiji. U gašenju požara sudjelovala su dva kanadera i sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

Dva požara i dalje aktivna na području BiH

Požar na otvorenom prostoru kod Imotskog na području Slivna-Kundidi uz državnu granicu s BiH, koji je dojavljen u srijedu u 13:05 sati, jučer su gasila dva kanadera i lokalne zemaljske snage. Požarom je zahvaćeno oko 100 hektara trave, niskog i visokog raslinja na nepristupačnom terenu. Požar je i dalje aktivan na području BiH.

Požar na otvorenom prostoru kod Imotskog na području Studenci uz državnu granicu sa BiH koji je dojavljen je srijedu u 14:37 sati, jučer je bio aktivan na području BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.