VIDEO Objavljena snimka predaje terorista u Kumanovu: "Ajde, mamu mu jebem, ruke gore"

Screenshot: YouTube

NA INTERNETU se danas pojavila snimka predaje pripadnika terorističke grupe koja je operirala u Kumanovu ovoga vikenda. Teroristi su pred sigurnosne snage izašli mašući bijelom krpom i s podignutim rukama. 

Predali su se makedonskoj policiji u popodnevnim satima. Za vrijeme privođenja čuju se uzvici i naredbe koje su pripadnici policijskih postrojbi izvikivali teroristima, poput "Uz zid!", "Gore ruke!" i "Mamu mu jebem".

Planirali napad na glavni grad

Među onima koji su se predali nalazi se je i Sami Ukšini, poznat kao komandant Sokoli, jedan od vođa terorističke grupe, javlja b92.

Prije nego što je došlo do predaje u sukobima između policajaca i terorista ubijeno je 8 pripadnika policijskih snaga i 14 terorista, a još 30 militanata je uhićeno.

Uhićeni teroristi kasnije su priznali kako su planirali napad na glavni grad Makedonije, a neki među njima su otkrili i tajnu lokaciju na kojoj su sakrivali naoružanje.

Srbijanski tisak: Sukobi u Makedoniji mogli bi se prenijeti na sjever Kosova

Nakon nedavnog sukoba makedonske policije i naoružane skupine u Kumanovu, pojedini beogradski tiskani mediji ocjenjuju u utorak da se sukobi iz Makedonije mogu prenijeti na sjever Kosova te u druge dijelove regije.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić odbio je pak komentirati situaciju u Makedoniji. ''Ne miješamo se u unutarnje stvari drugih zemalja'', rekao je Vučić upitan o tome da se očituje o situaciji u Makedoniji poslije sukoba u kumanovskom naselju Divo, za koji su makedonski dužnosnici priopćili da je u njemu, nakon dvodnevne akcije, "eliminirana najopasnija teroristička skupina u regiji".

"Srbijanska vlada nije na poziciji Rusije u svezi s oružanim incidentima u Makedoniji", piše u utorak beogradski list Danas pozivajući se na izjavu srbijanskog premijera te podsjeća da je rusko ministarstvo vanjskih poslova, osim izražavanja zabrinutosti zbog oružanih incidenata kod Kumanova u Makedoniji, naglasilo i zabrinutost zbog protuvladinih prosvjeda u toj zemlji.

Blic: Daut Haradinaj glavni organizator terorističkih skupina


Istodobno nekoliko beogradskih tabloida u utorak spekulira o navodnim planovima i namjerama albanskih ekstremista s Kosova, iz Makedonije i Albanije da se poslije sukoba u Kumanovu sukobi prenesu u druge zemlje regije.

"Prave kaos i u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori", piše Informer, "Rat se iz Makedonije širi na sjever Kosova", ocjenjuju Naše novine, dok list Blic, pozivajući se na navodna izvješća srbijanskih sigurnosnih službi, na naslovnici navodi: "Haradinajev brat sprema napad na Mitrovicu".

Prema tvrdnjama Blica, Daut Haradinaj, zastupnik u Skupštini Kosova i brat jednog od političkih vođa kosovskih Albanaca Ramusha Haradinaja, "glavni je organizator terorističkih skupina u Kumanovu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.