Urugvajski bolničari ubili 16 pacijenata: Djelovali iz "humanitarnih razloga"

DVOJICA urugvajskih bolničara optuženi su za ubojstva 16 pacijenata u dvije različite bolnice u glavnom gradu Montevideu, priopćio je BBC.

Dvojica muškaraca uhićeni su nakon dvomjesečne policijske istrage. Uhićena je i jedna medicinska sestra, koju se sumnjiči za pomaganje u zločinu. Istražni sudac izjavio je kako su obojica bolničara priznala ubojstva, ali se sumnja da su "zaslužni" za još desetke ubojstava.

Odvjetnik jednog od bolničara tvrdi kako je njegov branjenik djelovao iz "humanitarnih razloga" i da je potpuno svjestan ozbiljnosti svoga djelovanja. Ubojstva su se dogodila na odjelu kardiologije u bolnici Maciel te na odjelu intenzivne njege u bolnici Spanish mutual care.

Imena bolničara, koji su navodno djelovali potpuno odvojeno, nisu objavljena, a sumnja se da su umiješani u ubojstva više od 50 pacijenata. Zasad su priznali samo ubojstva njih 16. Navodno su teško bolesnim pacijentima "olakšali" završetak života, ali policija sumnja da nisu svi pacijenti bili teško bolesni i na smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.