Uprava Mirne žalit će se na obustavu predstečajne nagodbe: "Tko stoji iza ove igre koja nas gura u stečaj?"

Foto: Glas Istre

FINA je danas kroz rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe što vodi ka stečaju nad Mirnom Rovinj formalizirala odluku Ministarstva financija RH sa zadnjeg ročišta predstečajne nagodbe.

Naime, glasanjem protiv Plana na zadnjem ročištu 13.2, Ministarstvo financija je glasalo za stečaj, a Fina je po zakonu dužna formalno pokrenuti potrebne radnje. Uprava Mirne d.d. žalit će se nadležnim institucijama u zakonom predviđenom roku.

"No današnji dan još je po nečem drugačiji od dosadašnjih, a čudnim koincidencijama nikad kraja.

Konsternirani činjenicom da je policija - odjel gospodarskog kriminala baš danas, na dan javnog objavljivanja rješenja o obustavi postupka koji vodi stečaju, obavijestila Upravu Mirne da se provode predistražne radnje nad Mirnom te da se do sutra dostave svi dokumenti, smatramo da je naša obveza o svemu informirati javnost.

Moramo se zapitati gdje su sve te institucije bile 20 godina dok se Mirna devastirala. Zanimljivo je da dolaze sada kad Mirna postiže rekordne rezultate i primjer je uspješnog poslovanja.

Iako smo svjesni činjenice da je javno izrečena istina o odgovornosti Ministarstva financija u igri oko stečaja Mirne i inzistiranje na istini o Podravkinoj navodnoj ponudi „svojevrstan okidač“ koji je pokrenuo i Poreznu upravu da uđe u Genezu, tvrtku koja je vratila Mirnu u život i policiju – odjel gospodarskog kriminala da uđe u Mirnu, nećemo prestati s inzistiranjem na istini.

"Tko stoji iza ove igre koja gura Mirnu u stečaj?"

Nadamo se da će DORH vrlo brzo odgovoriti na ključna pitanja, prije svega na to tko je kršio zakon u predstečajnoj nagodbi? Tko stoji iza ove igre koja gura Mirnu u stečaj? Zanimljiva je činjenica, koju također treba istražiti, da isti odvjetnik zastupa bivše dioničare, ključne ljude Fima grupe, koje gospodin Kajin naziva kriminalnom skupinom, ali i HPB i Podravku na zadnjem predstečajnom ročištu.

Upravo je preko HPB-a i priče o Podravki isforsiran stečaj Mirne na samom ročištu, a sve u režiji ministarstva financija. Tražimo odgovor za čiji interes.

Zapisnik sa zadnjeg ročišta predstečajne nagodbe, koji je javno objavljen, demantira ministara Linića i sve one koji su tvrdili u medijima da je Uprava Mirne krivac za novonastalu situaciju i da je Podravka dala ponudu koja je odbijena. U Zapisniku izričito stoji da se jedino može glasati za plan objavljen i dostavljen po Zakonu, također piše da jedan vjerovnik ne može uvjetovati namirenje drugog vjerovnika na čemu je Ministarstvo inzistiralo. Što jednostavno znači da Ministarstvo financija ne može pogodovati HPB-u i svoj glas ZA uvjetovati tim pogodovanjem.

Upravo je zato zanimljiva priča o istom odvjetniku obje skupine. Zanimljivo bi bilo čuti i od kuda ministru informacija prije nego što se oglasila policija, da se DORH bavi Mirnom? Također se nadamo da će DORH istražiti jeli netko zloupotrebljava položaj i ovlasti i represivni aparat upotrebljava za zastrašivanje onih koji se usude reći istinu?

Ukratko nas kao i cijelu javnost zanimaju odgovori na ova pitanja. Od DORH-a očekujemo brze i istinite odgovore, jer u suprotnom sve ovo što se čudnom koincidencijom događa, imat će samo jedinu svrhu, a to je kriminalizacija i uništavanje ljudi koji su digli Mirnu iz pepela, koji su u 2 godine za više od 30 posto podigli proizvodnju, 85 posto proizvoda izvoze, redovno isplaćuju plaće, nemaju duga prema dobavljačima, isplatili su ogroman naslijeđeni dug prema ribarima, dvije zadnje godine završavaju s pozitivnim rezultatom, a što stvarno i činjenično Mirna nije imala dugi niz godina.

Upravo taj scenarij predvidjela je direktorica GENEZE Valentina Ljubešic u svojoj izjavi za HTV. Zaključujemo daje sve ovo perfidan dio nečije igre kojom uspijeva da se i Uprava i Geneza umjesto zaustavljanjem stečaja bave demantiranjem medijskih istupa ministra, servisiranjem iznenadne porezne inspekcije i policije za gospodarski kriminalitet.

Nadamo se da će DORH vrlo brzo odgovoriti na sva ova pitanja i poništiti zadnje nezakonito ročište predstečajne nagodbe s kojeg se Mirna šalje u stečaj", stoji u priopćenju Uprave Mirne i Geneze.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.