Unuk ranije prijavljen zbog nasilja i paljenja kuće: Je li se moglo spriječiti ubojstvo djeda?



SINOĆ oko 19.30 Osijek je potreslo strašno ubojstvo. 24-godišnji Svebor O. usmrtio je svog 81-godišnjeg djeda Matu O. te mirno dočekao policiju. Ubojstvo se dogodilo u obiteljskoj kući u kojoj su još živjele i ubojičina majka i baka.

Prema informacijama iz policije ubojica je još 26. siječnja priveden zbog nasilja u obitelji i deset dana proveo u zatvoru, a otprije je poznat policiji.

"Protiv te osobe smo podnosili nekoliko puta i optužne prijedloge iz prekršajnog zakona i kaznene prijave radi kaznenih djela. On je dva puta osumnjičen da je tu kuću, gdje se sada dogodilo ubojstvo, zapalio, a podnosili smo tri kaznene prijave za nasilničko ponašanje baš u toj obitelji", rekao je načelnik Prve policijske postaje Osijek Mario Horvat.

Nasilan je bio, osim prema djedu i prema baki i majci, no nitko nije zatražio zaštitu ni u jednom trenutku. U dva je navrata ubojica tijekom 2010. hospitaliziran na psihijatri osječkog KBC-a. Danas će biti priveden županijskom državnom odvjetniku. Motivi ubojstva znat će se nakon što cijela istraga završi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.