Uhićen napadač koji je ranio dvojicu policajaca u Fergusonu, tvrdi da je pucao na nekog drugog

Screenshot: YouTube (ABC News)

AMERIČKA policija uhitila je osobu koja je ranila dvojicu policajaca na prosvjedu koji se održao ispred policijske stanice u Fergusonu. Spontani prosvjed održan je u noći sa srijede na četvrtak nakon što se proširio glas da je šef policije Thomas Jackson pristao dati ostavku zbog rasne diskriminacije u slučaju ubojstva crnog tinejdžera Michaela Browna od strane bijelih policajaca.

Policija je ispitala 20-godišnjeg muškarca te je moguće da policajci nisu bili njegova meta. Prema kaznenoj prijavi, Jeffrey Leehoust Williams nalazio se u starom Pontiac Grand Amu kada je ispalio tri metka prema zgradi policije. Dva hica pogodila su policajce koji su se nalazili u policijskoj liniji koja je sprječavala prosvjednike da dođu do zgrade.

Williams je istražiteljima kazao kako je bio uključen u svađu te da je zbog toga i zapucao. Tužitelj Robert McCulloch kazao je kako nisu uvjereni u tu verziju događaja.

"Ne bih kazao da (pucnjava) nije bila usmjerena prema policiji", kazao je McCulloch i dodao da su neke Williamsove izjave podržane fizičkim dokazima, dok druge nisu. Također je kazao i kako je moguće da je Williams pucao na nekog drugog.

Načelnik policije St. Louisa, John Belmar, pucnjavu je opisao kao "zasjedu" koja je bila "usmjerena na časnike".

Napadaču Jeffreyu Leehoustu Williamsu prije doživotni zatvor ako ga proglase krivim, a trenutno se nalazi u zatvoru u St. Louisu. Jamčevina je određena na 300 tisuća dolara.

Istraga se nastavlja, a moguća su i nova uhićenja jer policija ne isključuje mogućnost da se još netko nalazio s Williamsom u automobilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.