Ugledali se na Robina Hooda: Španjolski ljevičarski aktivisti istjerani sa farme Ministarstva obrane

ŠPANJOLSKA policija istjerala je sa ranča u vlasništvu države u Andaluziji ljevičarske aktiviste nakon što su proteklih dana neki od njih pljačkali supermarkete i hranu dijelili siromašnima.

"Robin Hood" aktivisti, kako su ih prozvali mediji, su proteklih 18 dana okupiranu držali 1200 hektara veliku farmu u vlasništvu španjolskog Ministarstva obrane. Tražili su ravnomjerniju distribuciju zemlje u Andaluziji koja je tradicionalno "dom" velikih zemljoposjednika, piše AFP. 

Ministarstvo unutarnjih poslova je u srijedu izdalo tjeralice za ljudima iz grupe koji su radili racije po supermarketima. Među njima je bio i njihov vođa Juan Manuel Sanchez Gordilo koji je zastupnik stranke Ujedinjene ljevice Andaluzije u regionalnom parlamentu te je načelnik sela Marinaleda u južnoj Španjolskoj.

Najveće političke stranke su osudile krađe po supermarketima u trenutku kada državu pogađa najžešća gospodarska kriza posljednjih desetljeća. Andaluzija je posebno stradala u krizi zbog kraha građevinske industrije koja je najvažnija gospodarska grana regije. Zbog toga je nezaposlenost dosegla 33 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.