Udruga Mobbing odgovorila Milanoviću: Novinari su samo radili svoj posao, to nikako nije mobbing prema Antičević Marinović

Foto: Screenshot

MOBBING - udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, priopćenjem se oglasila o komentaru premijera Zorana Milanovića kako se nad njegovom stranačkom kolegicom Ingrid Antičević Marinović "vrši medijski mobbing iako bolje zna engleski jezik nego neki profesori koji ga govore za ocjenu minus dva". Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovane predstavnice i predstavnici medija,

premijer Milanović u svom se obraćanju novinarima nakon sjednice Vlade dana 13. ožujka 2013. osvrnuo i na izbornu listu SDP-a za Parlament EU.

U tom je kontekstu upotrijebio i pojam mobbinga, a koji navodno vrše novinari prema gospodi Ingrid Antičević Marinović.

Novinari su samo radili svoj posao i prenijeli vijest što nikako ne može biti bilo koji oblik mobbinga prema saborskoj zastupnici Ingrid Antičević Marinović.

Kao udruga koja već desetljeće govori, upozorava i osvještava javnost o problemu zlostavljanja na radu, mobbinga, željeli bismo još jednom ponoviti definiciju: "Mobbing je svako ponašanje fizičke, psihičke ili spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva radnika/ica, a koje uzrokuje strah  ili neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje, koje se događa isključivo na radnom mjestu između pretpostavljenih, kolega i suradnika koji su u ugovornom odnosu, a s namjerom eliminacije žrtve iz radne sredine".

Također bismo željeli podsjetiti premijera Milanovića da je upravo Klub zastupnika SDP-a preuzeo 2008. godine Nacrt prijedloga zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu, mobbinga, od naše Udruge i uputio ga u saborsku proceduru kao tadašnja opozicija, no Zakon nije izglasan.

Danas, kad su zemlje u regiji donijele posebne Zakone o sprječavanju zlostavljanja na radu, a SDP je stranka na poziciji, o Zakonu o sprječavanju zlostavljanja na radu u Republici Hrvatskoj se šuti, a termin `mobbing` se krivo tumači i interpretira".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.