USKOK udario na šefa HSS-a u Splitu: Sikirica priveden zbog namještanja poslova u ŽUC-u

Foto: Google street view

USKOK je udario na predsjednika splitskog HSS-a Željka Sikiricu. Tijekom vikenda priveden je sucu istrage splitskog Županijskog suda sa zahtjevom da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela jer ga sumnjiče da je namještao postupke javne nabave na svom radnom mjestu stručnog savjetnika u Županijskoj upravi za ceste. Osim njega, sucu su privedeni i direktori iz osječke tvrtke koja se bavi instaliranjem semafora.

Sudac istrage je odlučio da ih neće pritvoriti, već odrediti nekoliko mjera opreza. Tako će Sikirica i direktori iz Osijeka morati redovno posjećivati policiju, zabranjena im je daljnja poslovna aktivnost te približavanje i kontaktiranje svjedoka.

Ukupno je inače 12 osumnjičenika, a uz Sikiricu istraga se vodi i protiv šefa Hrvatskih cesta u Splitu. Ostali su predstavnici tvrtki koje su sudjelovale u spornim postupcima javne nabave.

Index je o ovom slučaju već pisao koncem svibnja kada je PNUSKOK ušao u ŽUC i HC te zaplijenio nekoliko računala i poslovnu dokumentaciju. Bili su tada u Županijskim cestama, direktor Jure Šundov, bivši splitski dogradonačelnik potvrdio nam je njihov dolazak te naveo kako nema nikakvog razloga za zabrinutost jer ne postoji ništa sporno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.