USKOK istražuje donacije splitske županije, na meti Pjerino Bebić

Foto: Index

POLICIJA je u ponedjeljak navratila u Splitsko-dalmatinsku županiju. Indexu je potvrđeno da im je predana određena dokumentacija vezana za donacije tijelima lokalne uprave. 

"Policiji smo dali na raspolaganje sve dokumente koje su zatražili i Županija splitsko-dalmatinska surađuje s policijom u punoj mjeri. Državna revizija redovito kontrolira poslovanje Županije i dosad nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Tako će biti i ove godine", izjavio je za Index Davor Pavić, glasnogovornik Županije.

Bebić: Nitko me nije zvao iz policije ili Uskoka

Kako neslužbeno doznajemo, policija postupa po prijavi koja je podnijeta Uskoku i na meti se zapravo nalazi gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić.

"Nitko me iz policije ili Uskoka nije kontaktirao i zaista mi nije poznato da bi nešto bilo sporno s donacijama koje smo dobijali iz Županije", kratko je komentirao slučaj Pjerino Bebić.

Nije moguće, a ne primijetiti da ova akcija Uskoka začudno koincidira sa izborima. Bebić drži vlast u gradu Hvaru već dva mandata, a i ove godine odlučan je da ponovi dosadašnji uspjeh te se izbori za još četiri godine mandata.

Sapunjanje daske pred izbore

Bebić nije htio komentirati da mu netko "sapunja dasku" u najnezgodnije moguće vrijeme. Zanimljivo je možda da je Bebić za izbore dogovorio suradnju s HDZ-om, koji u Županiji drži vlast. 

Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, neće se više kandidirati za funkciju na kojoj je proveo dva mandata.

HDZ planira da ga na čelu županije naslijedi uspješni načelnik Općine Dugopolje Zlatko Ževrnja, pod pretpostavkom da uspije pobijediti don Ivana Grubišića. SDP uopće nema svog kandidata tako da se smatra da je don Ivan i njihov kandidat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.