U šumi kod Belog Manastira pronašli štence bez očiju: "Bilo je da se oko izvadi ili da ga se uspava"

Foto: Veterinarska stanica Beli Manastir

VOLONTERI Skloništa za pse Veterinarske stanice Beli Manastir pronašli su u petak navečer dva Shar Peija, mužjaka i ženku, koja su se tri dana skrivala u šumi u blizini grada. Psi su bili u teškom stanju, iz očiju cijedio im se gnoj, a bili su i puni krpelja.

Nakon što su ih pregledali djelatnici veterinarske stanice utvrđeno je kako je muško štene ostalo bez oba oka dok je ženka ostala bez jednog. Najvjerojatnije se radilo o "uvrtanju kapaka" što je karakteristično za tu pasminu.

Ubrzo nakon što se u medijima pojavila priča o nesretnim štencima, javila se i njihova vlasnica. Ona je na Facebooku napisala kako su psi pobjegli prije tri dana te da nije znala gdje su. Vlasnica je kazala i kako se ne radi o mučenju te da je njena obitelj dobila mužjaka s bolesti oka te da su ga vozili i u Zagreb na operaciju, no nije bilo pomoći.

"Jedino je bilo da se oko izvadili ili da ga se uspava i taj dokaz će dobiti institucije koje će raditi na tom slučaju", napisala je navodna vlasnica Tamara Milić Novak.

Psi nisu bili čipirani i nije bilo moguće naći njihovog vlasnika. Vlasnica je napisala kako je ona "kriva za to što nisu čipirani", te upitala "a sad koliko njim ima pse bez mikročipa... Jako puno...".

Psi će u ponedjeljak biti podvrgnuti operaciji, mužjaku će izvaditi ostatke očne jabučice, a stanje ženke utvrdit će se nakon što je uspavaju. Nadaju se da će imati vid na jedno oko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.