U strahu od prosvjeda Upravno vijeće Parka prirode Učka povuklo odluku o naplati ulaznica!

Foto: Facebook (Park Prirode Učka)

"NA UČKI pobijedio narod – nema naplate ulaznica Upravno vijeće Parka prirode Učka povuklo je odluku o naplati ulaznice za sve građane koji namjeravaju ući na područje ove javne ustanove", tvrdi Aljoša Babić Predsjednik Zelene stranke. Naime, iako je naplata počela 2. 5. 2014 , jučer je ova odluka povučena nakon najave protestnog okupljanja i šetnjom Učkom tijekom koje bi se u znak građanskog neposluha odbilo platiti navedenu ulaznicu od 20 kuna.

"Na prosvjed je pozvalo 5 stranaka koje djeluju na području Primorsko goranske županije, Primorsko goranski savez, Lista za Rijeku, Zelene stranka, Liburnijska stranka, i Autonomna regionalna stranka. U najavi prosvjeda istaknuto je da se uvođenje naplate smatra nemoralnim i nepoštenim činom jer se sredstva trebaju nabaviti iz drugih fondova kao što je bolja turistička ponuda ili odšteta za postavljene radare na vrhu Učke što je svojevremeno isto izazvalo revolt građana", podsjeća Babić dodajući da grad Rijeka nema niti jedan park pa do mnogo Riječana koristi Učku kao supstitut sramotnu činjenicu da Rijeka nema zelenih
površina.  

Odluci o ne-naplati je sigurno doprinjela i promjena stava župana PGŽ Zlatka komadine koji se početkom tjedna zalagao ua uvođenje naplate da bi u četvrtak tražio da se naplata odgodi.

"Sutra 11.05. s početkom u 10.30. će se građani prošetati Učkom u znak pobjede razuma i javnosti te će se nakon toga okrijepiti besplatnom maneštrom i besplatnim pićem", poziva na kraju Babić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.