U šest mjeseci četvero ubijeno istim pištoljem: Parizom hara serijski ubojica?

PARIZ strahuje od serijskog ubojice nakon što je otkriveno da je četvero ljudi ubijeno istim pištoljem.

Sva ubojstva su se dogodila u predgrađima Pariza, a posljednja žrtva jučerašnjeg napada bila je 47-godišnja udovica i majka alžirskog podrijetla. Svaki puta se je ubojica, ili više njih, udaljio sa mjesta zločina na motociklu, kao i u slučajevima smaknuća Mohameda Meraha iz Toulousea.

Svi ubijeni pištoljem kalibra 7,56 mm

Za razliku od ubojstava koje je počinio navodni islamist Merah, kod ovog serijskog ubojica motiv još nije otkriven. Policija je otkrila AFP-u da su sve žrtve ubijene pištoljem kalibra 7,56 mm. 47-godišnja udovica je ubijena u ulazu svoje zgrade u pariškom predgrađu Grigny. "Svi smo u šoku", kazao je jedan od susjeda ubijene te dodao kako se ona nije osjećala ugroženo. "Bila je normalna i jednostavna osoba", kazao je susjed.

Prvo ubojstvo se dogodilo 27. studenog prošle godine kada je u svojoj zgradi u Gringyju ustrijeljena 35-godišnja asistentica u laboratoriju. Nakon ubojstva se predao muškarac koji je tvrdio da je njezin bivši dečko. Uhićen je i optužen, ali je kasnije povukao svoje priznanje.

22. veljače je ubijen jedan od susjeda prve žrtve, 52-godišnji muškarac. Njega je ubojica smaknuo na parkiralištu zgrade u Gringyju. Potom je 19. ožujka pištoljem istog kalibra ubijen 81-godišnji muškarac u "susjednom" predgrađu Ris-Orangis. Francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant je kazao kako je muškarac uhićen zbog prvog ubojstva bio u pritvoru kada su se dogodila ostala.

Sva ubojstva između 16 i 18 sati, troje smaknuto hicem u glavu

Tužiteljica Marie-Suzanne Le Queau je tijekom današnje konferencije za novinare kazala da su se sva ubojstva dogodila između 16 i 18 sati. Potvrdila je i da su posljednje tri žrtva ubijene pucanjem u glavu. Prvo ubojstvo je bilo različito, ali je obavljeno sa istim pištoljem.

Le Queau je kazala da sada policija pokušava utvrditi postoje li veze između žrtava i je li u ubojstva uključno više od jednog napadača. Francuska se još nije oporavila od prošlomjesečne serije ubojstava koje je izveo Mohamed Merah, 23-godišnji Francuz sa alžirskim korijenima koji je kazao da je pristaša terorističke organizacije Al Qaida. Merah je ubio tri vojnika, troje djece koja su išla u židovsku školu te rabina prije nego je ubijen snajperskim metkom nakon opsade njegova stana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.